Természeti és ember okozta katasztrófák

Vágólapra másolva!
A ME Klub rendkívüli rendezvénye
Vágólapra másolva!

A földi élet fenntarthatóságának esélyeit számos tényező befolyásolja. A természeti katasztrófák szaporodása és az okozott kár még gyorsabb növekedése azonban összefügg a nem fenntartható működéssel. Sok kedvezőtlen változás abból következik, hogy nem fenntartható módon szerveződik az ipar, mezőgazdaság, közlekedés, kereskedelem. A természeti és ember okozta katasztrófák egy része elkerülhető, és a mindenképpen bekövetkező katasztrófák (földrengés, árvíz, aszály, erdőtüzek, napkitörések utáni mágneses zavarok stb.) kártétele jelentősen csökkenthető megfelelő felkészüléssel és elővigyázatossággal.

Az itt megfogalmazott problémákat járja körül a rendkívüli klub, amelyet a délkelet-ázsiai szökőár okozta katasztrófa kapcsán szervez a ME. A beszélgetés helyszínén átvehető csekkeken adakozhat a közönség a károsultak javára.

Időpont: 2005. január 26., 18.30
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, V., Roosevelt tér 9., I. emelet, díszterem

A beszélgetést vezeti: Meskó Attila, geofizikus, az MTA főtitkár-helyettese
Résztvevők: Czelnai Rudolf, meteorológus, az MTA tagja, Farkas István, a Magyar Geológiai Szolgálat elnöke, Mersich Iván, az Országos Meteorológiai Szolgálat igazgatója és Tóth László, az MTA Szeizmológiai Obszervatóriuma elnöke.