Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Megtudhatom az érettségi eredményeimet a felvi.hu-n?

Az érettségi vizsgaeredményekről nem nálunk, hanem a vizsgákat szervező intézményektől tudnak tájékoztatást kérni az érettségizők (sőt, meghatározott időpontban még a dolgozatukat is megnézhetik)!
Az OFI a szóbeli érettségi vizsgák lezárulta után megszülető, végleges érettségi eredmények alapján számított felvételi pontokat tudja csak megjeleníteni a személyre szabott weboldaladon. Erre az idén érettségizők július elejétől számíthatnak, míg a korábban érettségizettek a tervek szerint valamivel hamarabb, még június folyamán ellenőrizhetik a szerzett pontjaikat a személyre szabott weboldaluk megfelelő rubrikájában.
(Felvételi pontok: egy vagy két érettségi vizsgatárgy eredményéből számolják, maximum 60 pont lehet. Az érettségi dolgozat(ok) százalékos eredményét az itt található táblázat szerint váltják át felvételi pontokká.)

Tovább...

Továbbtanulna? Keresse az OFI-t!

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodát (OFI) az Oktatási Minisztérium 1985-ben, a felsőoktatási felvételi rendszer kialakítása, üzemeltetése és fejlesztése érdekében hozta létre. A felvételi rendszer 2005-ös reformja után az OFI az országos felsőoktatási intézményhálózat teljes felvételi jelentkezési rendszerét üzemelteti, illetve az OM intézményünk útján gondoskodik az érintettek teljes körű, az esélyegyenlőséget garantáló tájékoztatásáról - bárki tetszőleges számú helyre jelentkezhet, és minden érintett számára hozzáférhetővé tesszük a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos híreket, információkat, tekintet nélkül a jelentkező korára, lakóhelyére, társadalmi helyzetére...
Tudjon meg többet!


OFI aktualitások

Az én felvim: új funkció, növekvő látogatottság
Június 15-étől új menüponttal gazdagodtak a személyre szabott weboldalak. A "Pontjaim" alatt megtalálod a jelentkezéseidhez tartozó szerzett- és többletpontjaid számát - az adatok folyamatosan érkeznek az intézményektől az OFI-hoz.
Tovább

Szimulált fedélzeti tűz
Új szakirányt indítanak és új szimulátort használnak a legnépszerűbb vidéki főiskolán. A harcirepülőgép-vezetőket előbb Nyíregyházán, majd Kanadában képezik ki: Magyarországon egyedül a szabolcsi megyeszékhely főiskoláján képeznek repülőmérnököket.
Tovább

Egyéves a kalocsai Tomori Pál Főiskola
Kalocsa ezer éves múltra tekint vissza, ugyanis 1002 körül Szent István már püspökséget alapított a Duna-Tisza közén. A Solti-síkság déli részén elterülő 18 ezres város központjába érve a látogató érzi az évszázados hagyományokat: az érseki palota, és temérdek több száz éves épület sorakozik egymás mellett. Egy 1760-ban épült műemlék épületben székel a legfiatalabb hazai főiskola, a 2004 őszétől működő Tomori Pál Főiskola.

Tovább

Az OFI további hírei