Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az Élet és tudomány és a ME közös nyári játéka.

Ellátogatunk több millió évvel ezelőtt élt őseink világába. Alig feltárt ösvényekre merészkedünk, ahol több a kérdés, mint a válasz. Túránk elején nagyon kedves kinézetű (bár nem biztos, hogy barátságos) emberfélék várnak ránk, akik idejük egy részét még a fán töltik, és látszólag semmi esélyük sincs arra, hogy ők legyenek a Föld urai. Ám hamarosan több millió éves szerszámkészítő-műhelyre bukkanunk. Velük, illetve leszármazottaikkal merészkedünk át Ázsiába, majd Európába. Megismerkedünk a Neander-völgyivel, s megpróbáljuk kinyomozni, hova tűnt "unokatestvérünk", bűnösök vagyunk-e kihalásában, ha egyáltalán tényleg kihalt. Reprezentáció, vagy mágia, mindenképpen az elvont gondolkodás megszületésének bizonyítékait hagyták ránk egyre fejlődő őseink, miközben besétáltak a történelembe. Alighanem remek nyári szórakozás lesz bolyongani világukban...

A játékszabályok

Tizenkét héten át az őstörténet egy-egy állomását látogatjuk meg. A séták végén három-három kérdés várja a további fáradságot is vállalókat. A válaszok megtalálásában sok segítséget nyújtanak az Élet és tudomány régebbi lapszámai és több genetikai kérdésben a ME honlapján is fontos anyagokat találnak. A helyes választ beküldők közül hárman a ME által felajánlott értékes ajándékcsomagot kapnak.

Persze, a feladat - szokás szerint - nem ilyen egyszerű.

A három kérdést egy negyedik is követi.

Ez utóbbira három lehetséges választ adunk, amelyből azonban csak egy igaz. A játék végére összegyűlt tizenkét helyes válasz mellett található betűjeleket helyes sorrendbe rakva egy nagyon fontos - játékunkban többször is emlegetett - ősi lelőhely nevét kapják meg.

A három fődíjat:
2 egyéves ADSL internet-előfizetést,
valamint 1 kétfős berlini utazást,

melyeket a ME kínálta fel, azok között sorsoljuk ki, akik a lelőhely nevét beküldik.

A helyes válaszokat postai levelezőlapon kell beküldeni az Élet és tudomány szerkesztőségébe. A válasz csak akkor érvényes, ha az újságban a rejtvény oldalának alján található igazolószelvényt a levelezőlapra felragasztják.

A játék szövege és a kérdések elolvashatók a ME honlapján is (www.mindentudas.hu), de érvényes választ csak az igazolószelvénnyel ellátott levelezőlapon fogadunk el.

Juhari Zsuzsanna

Első forduló

Második forduló

Harmadik forduló

Negyedik forduló

Ötödik forduló

Hatodik forduló

Hetedik forduló

Nyolcadik forduló

Kilencedik forduló

Tizedik forduló

Tizenegyedik forduló

Tizenkettedik forduló