Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Linkajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99993223
Összefoglalás a Földön kívüli esetlegesen lakható bolygók utáni kutatásról - az előadás témáját így közvetve érinti. További linkek a Princeton Astrophysical Science (Princeton University, N.J., USA) kutatóhelyre és a The Astrophysical Journalban megjelent hasonló tárgyú cikkekre. (angol)

http://ganesh.colorado.edu/nick/byop/bhp.html
Build a Habitable Planet (Építsünk lakható bolygót). Megtekinthetjük a bolygó globális képét, egy felszíni hőmérsékleti indikátort, illetve egy programot a planetáris felszíni hőmérséklet kiszámítására. (angol)

http://www.indiana.edu/~geol105/
Earth: Our Habitable Planet (A Föld, a lakható bolygó). Egyetemi előadások az Indianai Egyetem Földtudományi blokkjából, linkekkel. Szorosan kapcsolódik a Mindentudás Egyeteme előadásához. (angol)

http://shadow.eas.gatech.edu/~froelich/habitable.html
How to Build and Maintain a Habitable Planet (Hogyan hozzunk létre és tartsunk fenn egy lakható bolygót). Egyetemi előadások, az első rész kozmológiával és a Naprendszer keletkezésével foglalkozik, a második rész a Földdel. A második rész szorosan kapcsolódik a Mindentudás Egyeteme előadástémájához. A megértéshez alapvető fizikai, kémiai és biológiai ismeretek szükségesek. (angol)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről