Irány Melbourne - elutaztak az olimpikonok

Vágólapra másolva!
Prágából Melbourne felé vette az irányt az olimpiai csapat. Hajnali kelés, hosszú repülőút és isztambuli megálló volt az első nap programja. 92-en utaztak el kedden, a hátra maradtak szerdán követik őket.
Vágólapra másolva!
Forrás: Olimpiának indult...
Beszállás Prágában


A 92 fővel megfogyatkozott magyar különítmény maradéka, többek között a pólósok maradtak és továbbra is edzettek. Hevesi István naplójába azt írta: "Mi mentünk az uszodába, hátha még be lehet hozni a kiesést. Amilyen lelkiállapotban voltunk, úgy gondoltam, hogy ha megnyerjük az olimpiát, nem mi nyerünk, hanem a többiek veszítik el."

A sportolók gondolatai nem az olimpia, hanem az otthoni szovjet intervenció körül járnak. "A magyar rádió már működik. A különböző nemzeti adóállomásokról hallott hírek csak fokozták a tájékozatlanságot. Az olimpiára kéne gondolni, erről hallani azonban a legkevesebbet. Háború vagy béke... ez a legnépszerűbb és legalaposabban boncolgatott téma" - számolt be erről naplójában Sárkány István tornaedző, aki azt is megörökítette, amint a tornász Köteles Erzsébet "férje, aki a ruhaszállítmánnyal beszemtelenkedte magát Csehszlovákiába, [...] erőszakoskodott, hogy vigyék ki az olimpiára. Körbejárt, és próbált többeket kihasználni, hogy támogassák a kiküldetését. Aki ellene volt - mindenki - azok közül többel gorombáskodott."

A szintén tovább várakozó birkózók kétszer is edzettek, az esti vacsoránál ismertetik a másnapi utazással kapcsolatos tudnivalókat, írta meg Matura Mihály edző.