Tumpek bronzot szerzett

Vágólapra másolva!
Izgalmas párharc alakult ki a második helyért 200 méteres férfi pillangóúszásban a japán Isimoto és a magyar Tumpek között. "Mindenki gratulált a második helyhez, én is úgy láttam, hogy második lettem" - mondja Tumpek, akit azonban harmadik helyezettnek hirdettek ki. Mégis megelőzte volna egy karcsapásnyira a japán?
Vágólapra másolva!

A november 30-án tartott 200 méteres férfi pillangó döntőjét az amerikai Yorzyk nyerte, aki bár elmaradt pénteki új olimpiai rekordjától, biztos fölénnyel szerezte meg az aranyérmet. Jó rajt után azonnal az élre tört, és végig vezetve szerezte meg az aranyérmet. Tumpek nagy harcot vívott a második helyért, ám a végső eredmény szerint egy tizedmásodperccel mégis Isimoto mögé szorult. Így kénytelen volt megelégedni a harmadik hellyel. Csak egy hajszálnyi különbség döntötte el a jobb helyezést a japán versenyző javára.

Tumpek 100 méteren felállította a világrekordot, Melbourne-ben azonban nem volt 100 méteres versenyszám, így Tumpeknek most 200 méteren kellett bizonyítania. "170 méter után nem tudott úszni" - állítja Gergely János. "Azt tudtam, hogy nem szabad erősen kezdenem, mert akkor 180-nál megállok, és nem tudok továbbmenni" - mondja Tumpek is. "Beértem a célba, de hogy! Mindenki azt hitte, hogy beledöglök, vagy belefulladok. Kidolgoztam magamban egy versenyszisztémát, de nem gondoltam, hogy Yorzyk és Isimoto annyira erősen kezd" - magyarázza az úszó.