Egyik birkózónk búcsúzik

Vágólapra másolva!
Galántai Bálint kénytelen búcsúzni a második napon a szőnyegtől, miután kétszer is pontozásos vereséget szenvedett. A pehelysúlyban induló Tóth Gyula gyönyörű kétvállas győzelme után beszedett egy vereséget, de még versenyben van.
Vágólapra másolva!

A szabadfogású birkózó olimpiai bajnokság küzdelmei nagy érdeklődés mellett november 28-án délelőtt kezdődtek. Az első napon csaknem valamennyi súlycsoportban rendeztek mérkőzéseket. A magyarok közül ketten léptek szőnyegre. Pehelysúlyban Galántai pontozással kikapott a dél-afrikai Geldenhuystól, könnyűsúlyban pedig Tóth Gyula két vállal győzött. Figyelemre méltó, hogy az első napon igen sok kétvállas győzelem született.

A második napon folytatták a birkózó-versenyeket A magyarok közül a délelőtt folyamán Galántai szerepelt, pontozással vereséget szenvedett, és így kiesett. Könnyűsúlyban is lebonyolították a második fordulót. A magyar versenyző, Tóth Gyula ezúttal az iráni Habibi ellen mérkőzött, és pontozásos vereséget szenvedett, de ezzel még nem esett ki, további meccsekben bizonyíthat.

Galántai Bálint elégedetlen magával. "Hiába fogytam jól, az első meccsemen kikaptam egy ponttal" - mondja a birkózó, aki szerint balszerencséje volt. "A srác tulajdonképpen két vállra esett. De egy ausztrál bírót fogtam ki, aki nem értett a birkózáshoz." A birkózó az elmúlt időszakban jó eredményeket ért el, tíz ellenfelet vert meg a másfél hónapja rendezett találkozón - köztük rendkívül masszív és erőteljes orosz és török versenyzőket is két vállra fektetett. Gyors kiesésére nem számított senki. A sportoló saját bevallása szerint a magyarországi események játszottak közre abban, ahogy nem tudott kellőképpen koncentrálni.