Úszás után is negyedikek az öttusázók

Vágólapra másolva!
November 27-én bonyolították le az öttusa soron következő versenyszámát, az úszást. A magyar csapat tagjai nem a legjobban szerepeltek, de az országok rangsorában megőrizték negyedik helyüket.
Vágólapra másolva!

Délután 3 órától rendezték meg az öttusa-bajnokság úszószámát. Az elsőséget a szovjet Derjugin szerezte meg 3:46 perces kitűnő idejével az 1952-es helsinki olimpiai bajnok svéd Hall és az ausztráliai Coomer előtt. A magyar öttusázók közül a várakozásnak megfelelően Moldrich Antal szerepelt a legjobban, aki 3:58 perces idejével a negyedik helyre került. Az olimpiai játékok történetében ez az első eset, hogy az úszóversenyen négyen értek el négy percen belüli időt.

Benedek Gábor az úszásban a 18. helyre került, s így az egyéni összetett versenyben a harmadik helyről az ötödik helyre esett vissza. Bódy 4:41 perces idejével a 24. helyen végzett. Az úszócsapatversenyben a magyar öttusázók a negyedik helyen végeztek, s az összetett csapatversenyben megőrizték eddigi negyedik helyüket. A egyéni összetett versenyben az eddigi négy szám - tereplovaglás, párbajtőrvívás, pisztolylövés és úszás - után 3674 ponttal a svéd Hall áll az első helyen, őt követi két finn versenyző. A magyarok közül egyéniben gyengébb úszóteljesítménye ellenére is még mindig Benedek Gábor áll a legjobb helyen, 3524 ponttal az ötödik.