Továbbra is mélyponton

Vágólapra másolva!
Atlétáink ma is kiábrándító teljesítményt nyújtottak: Klics Ferenc diszkoszvetésben nem tudta megszokott formáját hozni, és csak a hetedik helyen végzett. Gyarmati Olga a női távolugrásban a 11. helyet szerezte meg.
Vágólapra másolva!

Reggel 10 órakor megkezdődtek a selejtezők három atlétikai számban: a hármasugrásban, a férfi diszkoszvetésben és a női távolugrásban. Magyar versenyző indult a férfi diszkoszvetésben és a női távolugrásban. Sajnos versenyzőink nem hozták a tőlük elvárható eredményt. A diszkoszvetőknél 47 méter volt a selejtező szint, Klics Ferenc 47, 31-et dobott, ami a döntőbe jutáshoz elég volt ugyan, de a fináléban már kevésnek bizonyult. Igaz, nem nagyon erőltették meg magukat a versenyzők a selejtezőben. Az összes induló eredménye gyenge volt. A világcsúcstartó amerikai Gordien is csak 47.67 métert dobott, tehát alig 67 centiméterrel nagyobbat, mint a szint.

A selejtezőben a legjobb eredményt az amerikai Oerter érte el (51.19 m), és a döntőben is ő nyújtotta a legjobb teljesítményt. 56,36 méterével új olimpiai csúcsot állított fel. A második, illetve a harmadik helyen szintén amerikai versenyzők végeztek. A magyar Klics formáján alul szerepelt és 51.82 méteres dobásával csak a hetedik helyre tudott jutni.

A női távolugrás döntőjén hárman ismeretlen okból nem jelentek meg - köztük a szovjet Popova is. A selejtezőből heten estek ki, mert nem tudták átugrani a szintként megállapított 5.70 méteres távolságot. A kiesettek között van - nagy meglepetésre - Anglia mindkét versenyzője Sheila Hoskin és Thelma Hopkins. Hasonlóképen nem jutott a döntőbe két ausztráliai, egy kanadai, egy amerikai és egy japán lány.

A magyar Gyarmati Olga 5.76 méteres ugrásával továbbjutott, de a döntőben rövidebbet ugrott, mint a selejtezőben: csak 5:66 métert teljesített. Ezzel a 11. helyre került. A győzelmet a lengyel Jelizaveta Dunska-Krzezinska szerezte meg 6.35 méteres ugrásával. Ez új olimpiai és világcsúcs. A kitűnő lengyel versenyzőnő második ugrásával érte el az aranyérmet hozó eredményt.

A mai atlétikai versenyeken sikert könyvelhettek el az amerikaiak. 200 méteren győzött a 100 méteren is olimpiai bajnok Morrow, sőt diszkoszvetésben mindhárom érmet amerikai versenyző vihette haza. A hármasugrást a brazil Ferreira da Silva nyerte meg.