Vágólapra másolva!
A november 24-én kezdődő ökölvívó-versenyeket zsúfolt nézőtér előtt játszották. A magyarok kedvence, Papp László ma még nem lépett a ringbe, de sor került magyar versenyző szereplésére. A váltósúlyban Dőry András lépett szorítóba, és biztos pontozásos győzelmet aratott a pakisztáni Husszain ellen.
Vágólapra másolva!

Egész nap folytak az ökölvívó-mérkőzések: kisváltósúlyban, váltósúlyban, nagyváltósúlyban és nehézsúlyban rendeztek meccseket. Papp László súlycsoportjában, a nagyváltósúlyban hat mérkőzést rendeztek, de Papp ezen a napon még nem kapott ellenfelet.

A magyarok közül Dőry András mutatkozott be ma az ökölvívó-versenyeken. A váltósúlyban induló versenyző pontozásos győzelmet aratott a pakisztáni Husszain felett. Ebbnen a súlycsoportban nagy lepetést okozott, hogy az ír Tiedt legyőzte a súlycsoport egyik titkos esélyesét, a lengyel Walaseket. Az Európa-bajnok angol Gargano kemény küzdelemben győzött a szovjet Boriszov ellen.

A legnagyobb küzdelmet a Pietrzykowski (lengyel) és Karpov (szovjet) nagyváltósúlyú mérkőzés hozta, amelyet végül is a lengyel Európa-bajnok nyert meg. Kisváltósúlyban hat mérkőzés volt, s ezeken a román Dumitrescu, a dán Petersen, az argentin Marcilla, az osztrák Potesil, az olasz Nonci és a német Róth harcolta ki a továbbjutást.

Dőry András, annak ellenére, hogy győzött, nem elégedett. "Egyöntetűen megállapítottuk, hogy nagyon kevés volt, amit nyújtottam" - mondja Dőry. Papp László, a nagy tekintéllyel bíró sporttárs nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette Dőry teljesítményét. Az öklöző bizakodó, hiszen még három napja van a következő meccsig. Az edzések körülményei azonban nem jók: "edzeni jóformán csak éjszakánként tudunk, ekkor is a szabadban" - mondja Dőry. Az ausztrál sajtóban meg is jelent egy fotó az éjszakai gyakorlásról azzal a címmel: "Papp László 'titkos edzéseket' tart".