Nem oszlik fel az OTSB

Vágólapra másolva!
A híresztelésekkel ellentétben nem oszlik fel az Országos Testnevelési és Sportbizottság - közölte a sporthatóság ideiglenes forradalmi tanácsa. Változások várhatóak a szervezet formájában és működésében, ám a szükséges reformokig az ügyek továbbvitelét az OTSB forradalmi tanácsa intézi.
Vágólapra másolva!

Az OTSB ideiglenes forradalmi tanácsa közli, hogy a magyar sajtóban és a közvéleményben olyan hírek terjedtek el, hogy az OTSB megszűnt, illetve feloszlott. Ezzel kapcsolatban közöljük, hogy az OTSB szervezeti formája, ténykedése és különösen egyes funkcionáriusainak ténykedése a magyar sporttársadalom széles rétegeiben nagyfokú ellenzésre talált. A forradalom vívmányaiként a magyar sportban is legrövidebb időn belül végbe kell menni, a sporttársadalom által régen óhajtott változásnak. Addig is szükséges azonban az egyes folyamatban lévő ügyek továbbvitele, hogy a magyar sport ne szenvedjen hátrányt.

Bízunk abban, hogy az egyes sportágak szakszövetségei a legrövidebb időn belül megalakulnak, és erős támaszai lesznek annak a sportfőhatóságnak, amelyet nemzeti korányunk létre hoz. Az OTSB ideiglenes forradalmi tanácsa azért azzal a kéréssel fordul a magyar sporttársadalomhoz, hogy míg a megfelelő kialakulás végbe megy, támogassa az ideiglenes forradalmi tanácsot, hogy a magyar sport szervezeti átalakulása zavartalanul menjen végbe és mielőbb megindulhasson a magyar sportéletben is az építő, szabad, az eddigieknél is nagyobb eredményeket elérő jó munka.

Az OTSB ideiglenes forradalmi tanácsa kéri az egyes pártok sportosztályának megbízott vezetőit, valamint az egyetem forradalmi ifjúság megbízottait, hogy 1956. november 5-én déli 12 órakor jelenjenek meg a Magyar Sport Házában, Hold utca 1. szám alatt, a magyar sport szervezeti felépítésében tartandó megbeszélésen.