Megérkeztek az első sportolók Melbourne-be

Vágólapra másolva!
A melbournei XVI. Nyári Olimpiai Játékokon 74 ország mintegy 4500 sportolóval vesz részt. Ezek közül már több mint 200 sportoló megérkezett Melbourne-be, az olimpiai faluba.
Vágólapra másolva!

Románia 72 tagú olimpiai csapata tegnap érkezett meg Melbourne-be. A románok Prágából indultak el repülőgépen. Madras és Singapore között ciklonba kerültek és ennek következtében több sporttoló "légibeteg" lett. A kelet-európai országok közül Románia az első, amely már valamennyi versenyzőjével megérkezett az Olimpia színhelyére.

Londoni jelentés szerint Anglia 188 sportolóval és 31 kísérővel indul a melbournei olimpiai játékokon. Az angolok hétfőn repülőgépen utaznak Ausztráliába.

Pénteken a hamburgi repülőtérről elutazott Melbourne-be Németország közös olimpiai csapatának első csoportja. A sportküldöttség 64 főből áll. A második csoport szombaton utazik el. Végleges már, hogy Németország 29 férfi és 14 női atlétát indít az olimpiai játékokon. A német sportolók 26 atlétikai számban szerepelnek.

Szombaton nyitják meg az olimpiai edzőpályákat, amelyeken az utolsó simításokat végzik. Addig az Olympic Parkban tartják edzéseiket a sportolók.

Az olimpiai falu postahivatalában több mint 70 ország telefonkönyve áll majd rendelkezésre. A postahivatal alkalmazottai mind több nyelven beszélnek, és így könnyen megérthetik majd a különböző országok küldötteit.

Ottó Mayer, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kancellárja, betegsége miatt valószínűleg nem vesz részt az olimpián.