Miről olvasnának a sportolók?

Vágólapra másolva!
Megjelent az olimpiára készülő magyar sportolók tájékoztatójának, a Magyar Olimpiai Híradónak a második száma. A híradó szerkesztői körkérdést intéztek az olimpiai keretek tagjaihoz és szakvezetőihez, hogy miről szeretnének a leginkább olvasni. Néhány válasz.
Vágólapra másolva!

Gyenge Valéria: "Elsősorban többet, és részletesebben szeretnénk olvasni az ausztráliai, amerikai és más országok úszóinak felkészülési módszereiről, eredményeiről."

Sárosi Imre: "A magyar lapokban sajnos kevés cikk jelenik meg a magyar úszók külföldi ellenfeleinek felkészüléséről. Véleményem szerint a magyar úszók felkészülésével sem foglalkoznak megfelelően. Nagyobb önbizalmat kellene kapniuk a sajtóból úszóinknak, több buzdítást, és ha erre szükség van, bírálatot is."

Jeney László: "Hogy néz ki Melbourne novemberben? Milyen az uszoda világítása, technikai berendezése, a víz, a levegő hőfoka?"

dr. Sir József: "Néhány esélyes atléta sportpályafutásának a leírása érdekes lenne, beleszőve azt, hogyan készülnek versenyeikre, az olimpiára."

Kovács Pál: "Hogyan készülnek ellenfeleink? Mi vívók is érdeklődéssel olvasnánk a külföldi, más sportágbéliek felkészülésének módszereiről."

Polyák Imre: "Írjanak minél részletesebben Melbourne-ról, az ausztráliai emberek szokásairól, életmódjukról, az ottani éghajlatról. Hogyan készüljünk fel például az esti versenyekre?"

Szentgáli Lajos: "A melbourne-i stadion atlétikai pályájának leírása, építése is érdekel bennünket."

Jeszenszki László: "Ausztráliáról minél többet. Az időjárás szeszélyeiről is szeretnék olvasni."

Az idézetek, illetve kérések természetesen elsősorban a Magyar Olimpia Híradó szerkesztőihez szólnak. Bizonyos azonban, hogy a magyar sportolók örömmel fogadnák, ha a magyar sajtóban sok ilyen cikk jelenne meg, mellyel gyarapíthatnák ismereteiket, és melyek segítenék felkészülésüket.