Megnyílt az olimpiai falu

Vágólapra másolva!
Hétfőn délelőtt megnyílt a melbourne-i olimpiai falu, kisebb malőrrel: két zászlót, köztük a Magyar Népköztársaságét hibásan vonták fel.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt a Melbourne melletti Heidelbergben megnyílt az olimpiai falu. A megnyitás kezdetére a hatezer személyt befogadó hatalmas lakótelep teljesen elkészült, és a több mint 800 ház berendezve várja a sportolókat.

A megnyitó ünnepségen W.W. Kent Hughes, az olimpiai szervezőbizottsága nevében szólt fel. Ezután sor került az olimpián résztvevő nemzetek zászlóinak felvonására, amelynek során két kisebb baleset történt. Így a Kínai Népköztársaság zászlóját felcserélték a Kuomintang Kína zászlójával, míg Magyarország zászlóját fordítva húzták fel. A történtekért Kent Hughes elnézést kért, és kijelentette: mindez a véletlen műve volt.

***

Kaliforniában John Davis, az amerikaiak kétszeres olimpiai bajnok nehézsúlyú súlyemelője edzés közben megsérült és emiatt nem vehet részt az olimpiai játékokon.

***

Degats, a franciák ismert 400 méteres síkfutója visszakerült az olimpiai csapatba, s indulhat Melbourne-ben. Mint ismeretes, Degats néhány hete fegyelmi okok miatt maradt ki a csapatból.

***

Koppenhágai hírek szerint Dánia olimpiai csapata 29 sportolóból áll.

***

Csehszlovákia teljes csapattal indul az olimpiai játékok férfi és női tornaversenyein.