Megdőlt Iharos világcsúcsa tízezer méteren

Vágólapra másolva!
Kedden délután a moszkvai Lenin Központi Stadionban - a szovjet-indonéz barátsági nagygyűlés után megtartott atlétikai versenyen - Vlagyimir Kuc pompás új világcsúcsot állított fel 10000 méteren: eredménye 28:30.4 perc, ami 12 másodperccel veri a régi világcsúcsot, amit Iharos Sándor tartott.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Kuc a verseny közben 1000 méterenként 3-6 tizedmásodperccel jobb részidőket ért el, mint annak idején Iharos, és új világcsúcsa 12,4 másodperccel jobb Iharos eredményénél (28:42.8 p), amit a Népstadionban július 15-én futott.

"Gratulálok a kiváló szovjet-futónak" - mondta Iharos Sándor. "Kuc káprázatos új világrekordjáról csak a legnagyobb elragadtatás hangján lehet beszélni. Kuc ragyogó képességeit dicséri ez a nagyszerű eredmény, hiszen valószínűleg megszorítás nélkül, egyedül futott. Az olimpiai felkészülés jelenlegi fokán szinte az egész világon levegőben lógnak az újabb kiváló eredmények, és biztosra vettem, hogy 10000 méteres világrekordom előbb vagy utóbb megdől. Az azonban meglepett, hogy Kuc egyszerre több mint 12 másodperccel megjavította. Kuc világrekordja is mutatja, hogy milyen hatalmas harc várható Melbourne-ben ezen a távon. Minden erőmmel az olimpiára készülök, ott akarom elérni csúcsformámat, s nem arra törekszem, hogy visszaszerezzem a világrekordot. Persze, ha adódik egy-egy kedvező alkalom, akkor én is megpróbálkozom jobb eredmény elérésével - de természetesen nem az olimpiai felkészülésem kárára."