Kizáratnák Kuomintang Kínát az olimpiáról

Vágólapra másolva!
Sportpolitikai eszközökkel is folytatódik a felkészülés a 30 nap múlva kezdődő XVI. Olimpiai Játékokra. Az ausztráliai repülőtereken csúcsforgalom lesz az elkövetkező hetekben. Több mint 300 repülőgépen mintegy 14000 látogató - versenyző és néző - érkezik Ausztráliába.
Vágólapra másolva!

Zsung Gao-tang, a Kínai Népköztársaság olimpiai bizottságának főtitkára sajtóértekezleten követelte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hatálytalanítsa Kuomintang Kína olimpiai részvételére vonatkozó engedélyét.

A Kínai Népköztársaság a válogató versenyek eredményei alapján 92 versenyzőt küld Melbourne-be. Az együttesnek labdarúgók, kosárlabdázók, úszók, atléták, tornászok, súlyemelők és céllövők a tagjai.

***

A Szovjetunió olimpiai versenyzői november 2-án utaznak Melbourne-be. A legújabb hírek szerint a sportolók Rangeonig szovjet repülőgépeken teszik meg az utat, innen azután az amerikai légiforgalmi társaság gépei szállítják őket tovább.

Bulgária 35 főnyi sportküldöttséggel (29 versenyző és 6 kísérő) vesz részt a melbourne-i nyári olimpiai játékokon. A bolgár olimpiai csapat tornászokból, birkózókból, ökölvívókból, atlétákból és kosárlabdázókból áll.

Csehszlovákia 10 sportágban összesen 61 versenyzőt indít a nyári olimpián.

***

Roger Moens, a 800 m-es férfi síkfutás belga világcsúcstartója közölte a Belga Olimpiai Bizottsággal, hogy sérülése még nem jött rendbe és így nem indulhat az olimpián.

***

Dan Pain, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára táviratban fordult a tanács összes tagjaihoz, hogy a küszöbön álló olimpiai játékokkal kapcsolatban mielőbb közöljék véleményüket az új spanyol gerelyvető módszerrel kapcsolatban.

***

Az Olimpic Park futóedző pályája átesett a "vízkeresztségen". A legutóbbi 24 órás eső alkalmával 3 cm-es vízréteg borította a pályát, amely hat órával az eső után már használható állapotban volt.