Válaszd a tudományt, válaszd a jövőt!

Vágólapra másolva!
Június 8-án jár le a határidő: a tudományos intézményeknek addig kell bejelenteniük, mivel készülnek a Magyar Tudomány Ünnepére 2007-ben.
Vágólapra másolva!
Cikkeink a Magyar Tudomány Ünnepéről/magazin2/20061201cikkgy.htmlKorábbi megjelenéseink az MTÜ rendezvényeiről

Az 1997-ben indult Magyar Tudomány Napja az évek során egyre életerősebb rendezvénysorozattá vált. 2003-ban már a Magyar Tudomány Ünnepeként, vagyis mai nevén aratott széles körű sikert. Célja ma is az, hogy - mint azt Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke, az ME korábbi előadója megfogalmazta - "a közfigyelem előterébe állítsa a tudományt".

A 2007. évi rendezvénysorozat november 3 - november 30. között zajlik majd. A központi téma az idei esztendőben: A tudomány iskolája. Ez a megjelölés egyszerre utal a tudományban való elmélyedés iskolai lehetőségeire, illetve magának a tudománynak a közvéleményt "iskolázó" potenciáljára. A téma magában foglalja a tudomány és az oktatás, a tudomány és a közgondolkodás teljes kérdéskörét, a közoktatástól a felsőoktatáson át a kutatóintézetek oktatói szerepéig.

Az európai színtéren egyre népszerűbbé váló tudományos fesztiválok mintájára a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvényei is fesztiválszerűbbek lesznek. A nyitó és a záró rendezvény kivételével, amelyeken a magyar tudományosság legelismertebb tekintélyei lesznek a főszereplők, maga a rendezvénysorozat az érdeklődő, akár kamaszkorú, középiskolás közönséghez szól már azzal is, hogy lazább, színesebb, játékosabb tudománynépszerűsítő formákat választ.

A rendezvény elsődleges információs fóruma az elmúlt években már megszokott módon a www.tudomanyunnep.hu internetes oldal lesz, és a rendezvények adatbázisát is az internetes jelentkezések alapján állítja össze a szervező bizottság.