Kérdezzen Ön is az internet egyik atyjától!

Vágólapra másolva!
Vint Cerf, a Google internet-evangélistája előadást tart az ME-n, majd az [origo] Vendégszobájában válaszol hallgatóink kérdéseire.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évtizedek legfontosabb innovációja, az internet egyik atyja (Bob Kahn mellett) Vint Cerf. Pályája a hidegháború idején ívelt magasra, s az eredetileg katonai célokra kifejlesztett információközlési rendszer az ő gyámkodása alatt végül békés célok és - túlzás nélkül állíthatjuk - az egész emberiség javának szolgálatába állt.

Vint Cerf

Vint Cerf

Vint CerfBob Kahnnelbadwarebolygóközi kommunikáció

Bill Clinton 1997-ben Kahnnel együtt National Medal of Technology-val tünteti ki, 2004-ben mindketten megkapják az Association for Computing Machinery által kiadott informatikai Oscart, a Turing Award-ot a TCP (Transmission Control Protocol) feltalálásáért, 2005 november 9-én pedig George W. Bush az Egyesült Államok egyik legmagasabb kitüntetésével, a Presidential Medal of Freedommal ismeri el tevékenységük jelentőségét.

Vint Cerf, a Stanford Egyetem professzora 2007. április 2-án, hétfőn 15:30-kor az [origo] Vendégszobájának vendége lesz, ahol Ön is választ kaphat az internettel kapcsolatos kérdéseire. Aznap este Vint Cerf a Mindentudás Egyetemén tart előadást Az internet szabadsága címmel.