Újabb információk a 7. Keretprogramról

Vágólapra másolva!
Mint arról már beszámoltunk, 2007. február 8-án megtartották a 7. Keretprogram hazai nyitókonferenciáját. A folytatás sem marad el: workshopok, tájékoztatók, információs napok.
Vágólapra másolva!
Együtt a közös jövőért/magazin2/20070211egyutt.htmlBeszámolónk a 7. Keretprogram magyarországi nyitókonferenciájáról

Akik 2007. február 8-án személyesen nem tudtak jelen lenni az ELTE TTK lágymányosi épületegyüttesében megrendezett nyitókonferencián, azoknak sincs okuk panaszra. A szervezők jóvoltából a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapjáról ugyanis letölthetők az előadások szövegei, illetve hangfelvételei.

A 7. Keretprogram finanszírozási programjaiban való eligazodást segítik azok a workshopok és információs napok, melyeket a jövőben folyamatosan megrendeznek az NKTH szakemberei. A helyszínekről és időpontokról érdemes az NKTH honlapján tájékozódni, az EU 7. Keretprogramjával kapcsolatos Rendezvények menüpont alatt. A regisztráció ugyanitt, vagyis online történik

A Keretprogram egyes területeiről eszerint az alábbi időpontokban történik tájékoztatás. 2007. február 26-án a társadalomtudományok és a tudománynépszerűsítés állt az érdeklődés középpontjában. Február 27-én az energiával, másnap, február 28-án a környezetvédelemmel kapcsolatban várják az érdeklődőket. Március 1-jére tervezik az élelmiszerekkel, mezőgazdasággal, halászattal és biotechnológiával kapcsolatos tájékoztatót. Március 5-én a 7. Keretprogram "Ötletek" (Ideas) specifikus programjáról lesz szó, másnap, március 6-án a nanotudományok, nanotechnológiák, az anyagtudomány és az új gyártási eljárások kerülnek szóba. Március 7-én a kutatási infrastruktúrákról, március 8-án a régiókról folyik majd eszmecsere. Március 12-én a kis- és középvállalkozások számára végzett kutatások lehetőségeit elemzik, másnap, március 13-án a biztonsági kutatásoké a főszerep. Március 20-ára tervezi az NKTH az egészségügyről szóló tájékoztató megtartását. Egyelőre nem ismert a pontos időpontja a szintén március végére tervezett információs napé, melyen a főtéma a projektmenedzsment és a pénzügyi elszámolás lesz majd.

További, aktuális információk a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapjáról letölthetők.