Falus András akadémikus a Henry G. Kunkel Társaság tagja

Vágólapra másolva!
Az ME volt előadóját, Falus András immunológus professzort jelentékeny szakmai szervezet fogadta tagjai sorába.
Vágólapra másolva!
Henry G. Kunkel Societyhttp://www.rockefeller.edu/pubinfo/news_notes/042001/042001e.html A társaság honlapja (angol)Génjeink: sors vagy valószínűség?/falus/index.htmlFalus András előadása az ME-n

A Henry G. Kunkel Society névadója a New Yorkban működő Rockefeller Egyetem egykori nagyhírű professzora. Kunkel professzornak a klinikai immunológia terén elért eredményei a mai napig fontosak. Munkásságának legfontosabb részét az immunoglobulinokkal kapcsolatban fejtette ki. Kunkel professzor számos elismerés birtokosa volt, egyebek között tagja volt a National Academy of Sciences-nek, díszdoktora volt az Uppsalai és a Harvard Egyetemnek, a Lasker és Gairdner díjak kitüntetettje, valamint a Kovalenko Medal of the National Academy of Sciences egyik díjazottja.

A Henry G. Kunkel Társaság, az amerikai immunológiai társadalom egyik legelismertebb szakmai társasága Paolo Casali és Ábel György javaslata alapján tagjai közé választotta Falus András akadémikust. Falus professzor 2003-ban tartott nagysikerű előadást a Mindentudás Egyetemén Génjeink: sors vagy valószínűség? címmel.

Forrás: MTA