A jövő fizikai Nobel-díjasa kerestetik

Vágólapra másolva!
"A jövő Nobel-díjas fizikusa" címmel ösztöndíjat hirdet végzős középiskolások számára az ELTE Fizikai Intézete és a Pázmány-Eötvös Természettudományi Információs Alapítvány.
Vágólapra másolva!
ELTE TTKhttp://ftcs.elte.hu/physics/neztanszekcsoport.php?id=ta39391fdedcca7Az kar honlapjaELTE TTK tanárok,...http://ftcs.elte.hu/physics/mindentudas.html...akik az ME előadói voltak

A szervezők által kibocsátott sajtóközlemény szerint az ösztöndíj értéke a 2007-2008-as tanév során összesen 1 millió forint, melyet a legjobb pályamunkát benyújtó, az ELTE Fizika BSc szakára első helyen jelentkező középiskolás nyerhet el.

"A jövő Nobel-díjas fizikusa" ösztöndíj célkitűzése, hogy felkeltse a kutatói pálya iránti érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákok körében, és motiválja őket már az egyetemi tanulmányok megkezdése előtt. Az ösztöndíjra egy tudományos kutatási tervvel, vízióval, ötlettel lehet jelentkezni, amelynek témája a fizika, illetve határterületei, mint például az informatika, a biológia és a kozmológia.

A pályamunka legyen rövid, tömör és maximum 3 oldal terjedelemben vázoljon egy elképzelt tervet arra vonatkozóan, hogy a pályázó milyen tudományos téma iránt érdeklődik, a természet mely titkát szeretné felderíteni, milyen kutatást szeretne végezni, amiért egyszer majd akár Nobel-díjat kaphat.

A pályázat beadási határideje 2007. május 31.

A jövő fizikai Nobel-díjasa kerestetik



Az ELTE Természettudományi Karának Fizikai Intézete, amelynek eddig tíz oktatója szerepelt a Mindentudás Egyeteme sorozatban, a magyar fizikusnevelés egyik legfontosabb műhelye, az elmúlt évszázad során számos kiválóságot adott hazánk és a világ tudományának.

"Az utóbbi évtizedek gazdasági-társadalmi változásai megnehezítették, hogy a legtehetségesebb fiatalok a kutatói pályát válasszák, és a tudomány nagy és fontos kérdéseivel foglalkozzanak. Európai Uniós csatlakozásunkkal hazánk integrálódott a fejlett országok közösségébe, mely a következő évtizedekben megteremti a most felnövekvő nemzedék számára annak a lehetőségét, hogy hazánkban világszínvonalú kutatómunkát végezzen, és tehetsége révén elnyerje a világ legfontosabb tudományos elismerését, a Nobel-díjat" - áll a közleményben.