Biztonságos Gyermekanesztézia

Vágólapra másolva!
Nemzetközi gyermekaneszteziológiai konferenciát rendeznek 2006. október 5-7. között a Magyar Tudományos Akadémia Székházában.
Vágólapra másolva!

Idén a magyar fővárosban ülésezik a Federation of European Associations of Paediatric Anaesthesia (FEAPA, Európai Gyermekaneszteziológiai Társaságok Szövetsége) és a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MGyAITT). A közös, három napos konferencia helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia Roosevelt téri székháza.

Ahogy a FEAPA honlapján olvashatjuk, az Európai Unió lakosságának közel 20%-át a 16 év alatti fiatalok teszik ki. Nem csupán ez a jelentékeny szám indokolja, hogy ennek a korcsoportnak az anesztéziás kezelését olyan szakemberekre bízzuk, akik megfelelő gyakorlattal rendelkeznek a gyermekaneszteziológia terén, valamint folyamatosan továbbképzik magukat, hogy a terület új eredményeit is mihamarabb elsajátítsák.

A FEAPA célkitűzése összetett. Egyrészt a szervezet alapítói és tagjai fontosnak tartják, hogy a szaktudomány elméleti és gyakorlati részleteiben egyaránt elmélyedjenek, másrészt négyévente nemzetközi kongresszuson foglalják össze ezeket az eredményeket, továbbá élő kapcsolatot tartsanak fent mindazon szakmai szervezetekkel és más érdekeltekkel, akik a gyermekanesztézia területén megkerülhetetlen tényezők.

A Budapesten október elején megrendezendő rangos össz-európai konferencia főszervezője Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, aki a FEAPA elnökével, George Meakin-nel, a Royal Manchester Children's Hospital vezetőjével közösen üdvözli a találkozó résztvevőit a rendezvény honlapján. Itt kiemelik, hogy a 2005-ös, Kölnben rendezett konferenciához hasonlóan vezető aneszteziológusok előadásai mellett beszélgetések, workshopok is várják majd az érdeklődőket. A rendezvény célja Európa határain innen és túl a gyermekanesztézia jelenlegi trendjeinek összefogása, a szakemberek tapasztalatcseréje.

A konferencia néhány nagyobb téma köré szerveződik. A gyermekek biztonságos anesztéziáján belül az egyes előadók részletesebben foglalkoznak majd az újraélesztéssel, a műtét előtti kivizsgálással, de szó lesz még az anesztézia alatti monitorozásról, a gyermekgyógyászati intenzív ellátásról, a baleseti anesztézia és intenzív ellátás kapcsolatáról, a kockázatos helyzetekről és a felmerülő komplikációkról, az anesztézia esetleges szövődményeiről is.

További információk a konferencia honlapján érhetők el.