Átadták a Szilárd Leó Professzori Ösztöndíjakat

Vágólapra másolva!
Kiosztották a 2006-os Szilárd Leó Professzori Ösztöndíjakat, melyet a felsőoktatás fejlesztéséért végzett kiemelkedő tevékenységért osztanak ki 1998 óta.
Vágólapra másolva!

Idén Palkovits Miklós, az orvostudomány, és Dékány Imre, a kémiatudomány doktora vehette át a neves elismerést, melyet korábban a Mindentudás Egyeteme több korábbi előadója, Ormos Mária, Vicsek Tamás és Bor Zsolt akadémikusok is megkaptak.

Palkovits Miklós

Palkovits Miklós

Palkovits Miklós

Dékány Imre

Dékány Imre

Dékány Imre

A professzori ösztöndíjat 1998-ban hozta létre az Alapítvány a Magyar Felsőoktatásért és Kutatásért az ALCOA magyarországi vállalatai támogatásával. A kuratórium az elmúlt hét évben húsz tudósnak ítélte oda a hatezer, illetve 2002-től nyolcezer dollárral járó ösztöndíjat.

A díj odaítélése
A díjazott személyére állami és állam által elismert magyar felsőoktatási intézmények tanácsai tehetnek javaslatot Magyarországon tevékenykedő oktatók és kutatók köréből. A javasolt személynek olyan világszerte elismert eredményt felmutató tudósnak kell lennie, aki személyes tekintélyét iskolateremtő felelősségérzettel párosítva segíti elő fiatal munkatársai, egyetemi hallgatói sikeres pályáját. (Forrás: OM)

Forrás: magyarorszag.hu