Hogyan kommunikálható a tudomány?

Vágólapra másolva!
2006. március 31-én az MTA Kistermében Tudomány - Társadalom - Kommunikáció címmel tartottak konferenciát. A rendezvény egy akadémiai műhelyszeminárium-sorozat megnyitója is volt egyben.
Vágólapra másolva!
Tudástársadalom Alapítványhttp://www.tudastars.huInformációk a programról

Ahogy arról Fábri György, az MTA kommunikációs igazgatója felvezetőjében beszámolt, a szemináriumon kéthetente csütörtökönként beszélgetnek a téma szakértői a tudástermékek korszerű kommunikációjának mikéntjéről. A programsorozat célja kettős, egyszerre összegez és mutat a jövőbe: a résztvevők a 2002 óta működő Mindentudás Egyeteme, illetve a 2003 óta kétévente Budapesten megrendezett World Science Forum működési tanulságait kívánják kommunikációs szempontból vizsgálni.

Fábri György

Fábri György

Kroó Norbert

Fábri GyörgyThe Royal SocietyTEKESInstitute of Science in SocietyOffice of Science and TechnologyScience and SocietyTITÉlet és Tudomány

A tudomány kommunikációjának szükségességét bizonyítja a tudomány szereplőinek átrendeződése: míg korábban csak a kutató tartozott ebbe a körbe, az utóbbi időben a forrásteremtésért és menedzselésért felelős tudománymenedzser, valamint legújabban a tudomány-kommunikátor is megjelent a színen. Ezzel párhuzamosan a tudománynak a társadalom életében elfoglalt helyzete is változott. Gondoljunk csak arra, hogy amíg a tudomány kizárólag értékek mentén hierarchizálódik, vagyis nem a demokrácia alapelveit követi, addig a tömegdemokráciák képtelenek ezt az élményt feldolgozni.

Jelen voltak a tudomány művelői és fogyasztói is

Jelen voltak a tudomány művelői és fogyasztói is