A Balaton kutatásáról mindenkinek

Vágólapra másolva!
A Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézet "A Balaton kutatásáról mindenkinek" címmel a Mindentudás Egyeteme példájára háromrészes előadássorozatot indít, amelyen minden Balaton iránt érdeklődő, a Balatont szerető és a Balatonért tenni akaró magánszemély, szervezet és iskola részvételére számít.
Vágólapra másolva!
Amikor a természet igazolja a tudományt/magazin2/20051025amikor.htmlSomlyódy László akadémikust kérdeztük a Balatonról

A résztvevők a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet előadótermében (Tihany, Klebelsberg Kuno u. 3.), három egymást követő csütörtök délután átfogó képet kapnak a Balaton ökológiai kutatásának legújabb eredményeiről, a tó aktuális ökológiai állapotáról, a veszélyeztető tényezőkről. Emellett megismerkednek azokkal a már megvalósult és a közeljövőben megvalósítandó beavatkozásokkal, amelyek hosszú távon biztosítják a tó jó állapotban való megőrzését. Érintik a tavat felkereső vendégek, a helyi lakosok felelősségét és a tó védelmét szolgáló tennivalóit is.

A Balaton egy műholdról nézve
A Balaton egy műholdról nézve


Az előadóterem befogadóképessége korlátozott (100 fő), ezért a részvétel csak előzetes jelentkezés alapján lehetséges. Jelentkezni az Intézet titkárságán Komáromi Krisztinánál lehet telefonon (87/448-244) vagy e-mailben: [email protected]

Részletes program az MTA honlapján:

I. rész. 2006. április 13.

II. rész 2006. április 20.

III. rész 2006. április 27.