Vágólapra másolva!
Március 13-i, különleges előadásunkon Szabó Gábor professzornak segítői is voltak. Az alábbiakban őket ismerhetik meg olvasóink.
Vágólapra másolva!

Härtlein Károly
Nagy Anett
Vida József
Piláth Károly

Härtlein Károly

Härtlein Károly1959-ben született, a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán szerzett 1980-ban gépész-üzemmérnök, 1984-ben gépész-tanári oklevelet. 1990-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett fizika tanári diplomát. 1989-ig középiskolában tanít. Azóta a Budapesti Műszaki Egyetem Fizikai Intézetében a demonstrációs laboratóriumot vezeti. Munkája során számos hazai és nemzetközi konferencián mutatta be az általa kidolgozott kísérleteket, oktatási módszereket. Rendszeresen tart előadásokat a Csodák Palotájában. A Duna Televízióban és a Magyar Televízióban ismeretterjesztő műsorokban gyakran láthatjuk kísérletezés közben. Két alkalommal a magyar delegáció tagjaként képviselhette Magyarországot a Physics on Stage nemzetközi konferenciákon. Itt 2003-ban elnyerte EIROFORUM Teachers Award-ját. A Csodák Palotáját működtető alapítvány kuratóriumi titkára és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat főtitkárhelyettese. A Budapesti Szkeptikus Konferenciák főszervezője.


Nagy Anett

Nagy AnettNagy Anett a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem matematika, fizika és angol szakán szerzett középiskolai tanár oklevelet. Egyetemi tanulmányai ideje alatt demonstrátorként dolgozott az Algebra, majd a Kísérleti Fizikai Tanszéken. A diploma megszerzése óta a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban tanít matematikát és fizikát. 1999-től az SZTE Fizika doktori programjában PhD tanulmányokat folytatott. Fő kutatási területe motivációs stratégiák fejlesztése a fizika tanításában, a fizika megértésének és kedveltségének a növelése különböző eljárások, módszerek és kísérletek segítségével. Munkája során számos hazai és nemzetközi konferencián mutatta be kutatási eredményeit.


Vida József

Vida József1963-ban érettségizett a Mezőtúri Gépészeti Technikumban. Matematika-fizika-technika szakos diplomát az Egri Tanárképző Főiskolán, majd fizikatanárit az ELTE-n kapott. Egyetemi doktori fokozatot az ELTE-n, PhD fokozatot Nyitrán, a Konstantin Filozófus Egyetemen szerzett. Jelenleg Egerben az Eszterházy Károly Főiskola Fizika Tanszékén főiskolai tanárként oktat. Az oktatói tevékenységen túl részt vesz a fizika tanszék optikai-spektroszkópiai, tantárgy-metodikai és környezetfizikai kutatásaiban. Szakmai előadásokat tart, gyakran járja az országot kísérleti bemutatóival a fizika népszerűsítése érdekében. Szakmai publikációinak száma meghaladja a százat. Több önálló fizikai szakkiadvány szerkesztője, több megyei és országos fizikai rendezvény szervezője.


Piláth Károly

Piláth Károly1955-ben született. Székesfehérvárott érettségizett 1973-ban. 1979-ben kapott középiskolai tanári diplomát az ELTE kémia-fizika szakán. 2005-ben informatikából is középiskolai tanári diplomát szerzett. 1985-ben egyetemi doktor fizikából az ELTE-n. 1987-ben a Kiváló Feltaláló miniszteri kitüntetés arany fokozatát kapta meg. 1980-tól fejlesztőmérnökként dolgozott a volt LABOR MIM, majd a MEDICOR művekben. 1998 óta tanít informatikát, illetve fizikát a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban. 2005-től óraadó az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban is. 2004-ben ELFT Mikola Sándor-díjjal jutalmazták. Két alkalommal volt a magyar delegáció tagja a Physics on Stage nemzetközi konferencián. 1986 óta tagja az Eötvös Loránd Fizikai Társulatnak. Rendszeresen tart műhelyfoglalkozásokat és állít ki saját fejlesztésű kísérleti eszközöket a középiskolai fizikatanári ankétokon. A fizika népszerűsítése érdekében 2005-ben Budapest XVII. kerületében megszervezte a Fizika házhoz jön című rendezvénysorozatot. Több tucat méréstechnikával foglalkozó írása jelent meg a Sulinet fizika rovatában. Fő területe a számítógép mérési célú alkalmazása a fizikaórákon.