Új fajokat találtak a pápuai édenkertben

Vágólapra másolva!
Egy nemzetközi kutatócsoport bejelentése szerint "elveszett világot" fedeztek fel egy indonéziai őserdő közepén, ahol tucatnyi, eddig ismeretlen állat- és növényfajt találtak.
Vágólapra másolva!
Új fajokat találtak a pápuai édenkertbenhttp://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/science/nature/4688000.stmA cikk eredeti változata (angol)

Bruce Beehler, a csoport egyik vezetője szerint mintha a földi Paradicsomba léptek volna. A tudósok bejelentése szerint húsz békafajt, négy pillangót és legalább öt, eddig ismeretlen pálmafajt találtak a helyszínen. Mielőtt hivatalosan besorolnák a fajokat, természetesen még számos vizsgálatot elvégeznek a független szakértők.

A mézevő madár

A mézevő madár

Beehler

Közel hatvan évvel ezelőtt fedeztek fel új madárfajt: a csapat egyik legjelentősebb híre egy mézevő madárfaj megtalálása, melynek a csőre környékén narancsszínű folt látható. Ezenkívül találtak egy aranyköpenyes fakengurut, melyről korábban azt feltételezték, hogy a kihalás szélén áll. A tudósoknak sikerült elkészíteni az első fotókat a Berlepsch-féle paradicsommadárról is, melyről a vadászok már a 19. században beszámoltak.

Berlepsch paradicsommadara

Berlepsch paradicsommadara

Beehler

A 2005. decemberében zajlott kutatóutat az amerikai központú Conservation International, valamint az Indonesian Institute of Sciences támogatta. A csapat szóvivője kiemelte, hogy alig egyhónapos körútjuk során nem volt elég idejük arra, hogy a teljes területet feltérképezzék.

"Egyelőre csak a felszínen tapogatózunk. Bárki, aki odamegy, egészen váratlan élményekkel gazdagodva fog visszatérni." Beehler reményei szerint még ebben az évben visszatérhet az "elveszett világba".