Vágólapra másolva!
Kornai János, a Mindentudás Egyeteme előadója kapta idén a Prima Primissima-díjat. A Harvard Egyetem emeritus professzora a tudomány kategóriában lett győztes. Az elismerést idén is a magyar vállalkozók napján, december 8-án, ünnepélyes keretek között adták át a Nemzeti Színházban.
Vágólapra másolva!
Legjobb a legjobbak között/mindentudasegyeteme/20041208legjobb.htmlCikkünk a tavalyi díjról

A tudomány kategóriájában idén három jelölt közül választottak. Kornai János mellett korábbi előadónk, Ferge Zsuzsa szociológus és Csókay András idegsebész is esélyes volt a díjra, akik közül ezúttal utóbbi kapta a közönségdíjat.

Az elismerést Demján Sándor üzletember alapította az általa vezetett Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) közreműködésével. Az először 2003-ban kiosztott elismerést kiemelkedő teljesítményükért, több kategóriában kapják a magyar szellemi élet, a kultúra, a művészet, a tudomány képviselői. A díjazottak személyéről a közönségdíjat leszámítva minden esetben a VOSZ elnöksége hozza meg a végső döntést.

A tavalyi győztesek között ott volt a Mindentudás Egyeteme is. Tudományos programsorozatunknak a "Magyar oktatás és köznevelés" kategóriában ítélték oda az elismerést. Idén ugyanebben a kategóriájában Kozma Imre lelkész, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője kapott Prima Primissimát.