Elindult a hetedik szemeszter!

Vágólapra másolva!
Szeptember 12-én elindult a Mindentudás Egyeteme újabb szemesztere. A sorrendben hetedik félév Csermely Péter biokémikus Hálózatok sejtjeinkben és körülöttünk című előadásával kezdődött. Színes, látványos rendezvények teremtenek az előadásokhoz illeszkedő atmoszférát és vezetik be vendégeinket az aktuális előadás világába.
Vágólapra másolva!

A mostani "tanévben" a hagyományoknak megfelelően heti rendszerességgel a magyar tudomány legjobb képviselői tartanak előadásokat a legkülönbözőbb tudásterületek legégetőbb közérdekű kérdéseiről. A nemzetközi hírű tudósok mellett az őszi szemeszterben előadóink között köszönthetjük Vásári Tamás karmester-zeneszerzőt és Szabó István Oscar-díjas rendezőt is. (A pontos program megtekinthető itt.)

A hetedik szemeszter újdonsága az előadásokhoz kapcsolódó rendezvények sora, melyekről bővebben a naptárban olvashatnak.

Teltház minden hétfőn a nagyelőadóban

Teltház minden hétfőn a nagyelőadóban



Az előadások helyszínein - melyek között több vidéki egyetem is helyet kapott - a hallgatóság továbbra is kérdéseket intézhet a tudósokhoz. Az előadásokat továbbra is közvetíti a Duna Televízió. Ha valaki lemaradt az adásról, akkor felvételt megnézheti a Mindentudás Egyeteme honlapján, a www.mindentudas.hu címen is. Ahogy a törzsolvasók megszokhatták, a honlapon az előadásokhoz kapcsolódó érdekes cikkeket is olvashat az ide látgató.

Ősszel rendezzük a Ki miben mindentudós? középiskolás vetélkedő második fordulóját, a verseny középdöntőit is. A döntőbe kerülésért összesen 60 csapat méri össze tudását öt helyszínen. A regionális döntőket szeptember 24-től október 9-ig tartjuk:

2005. szeptember 24. szombat: Miskolc
2005.szeptember 25. vasárnap: Győr
2005. október 1. szombat: Pécs
2005. október 2. vasárnap: Szeged
2005. október 8. szombat: Budapest
2005. október 9. vasárnap: Budapest
További részletek...

Folytatódnak a Mindentudás Egyeteme Klub rendezvényei is, itt havi rendszerességgel tartunk kerekasztal-beszélgetéseket a tudomány legfontosabb kérdéseiről.