Maradjon olvasónk nyáron is!

Vágólapra másolva!
A Mindentudás Egyeteme honlapja nyáron sem szünetel. Beszámolunk tudományos érdekességekről és eseményekről, valamint programajánlóval segítjük a tudásra vágyó hallgatóinkat és az érdeklődőket. Olvassa el tervezett nyári tematikánkat!
Vágólapra másolva!


Rendezvények

A honlapon tudósításokat olvashatnak nyári tudományos eseményekről. Példaként említjük a Budapesten rendezett biokémiai konferenciát július 2-7. között, melyet az európai biokémiai szövetségek egyesületének (FEBS) és a nemzetközi biokémiai és molekuláris biológiai egyesületnek (IUBMB) közös rendezvénye. (www.febs-iubmb-2005.com).

A konferenciával kapcsolatos hírek és beszámolók:

Nemzetközi biokémiai konferencia kezdődött Budapesten

Sikeresen zajlik a biokémiai konferencia

A 2003-as kémiai Nobel-díjas Budapesten

A háromdimenzió fehérjéktől a "tudós nőkig"

Tudományos hírek

A Mindentudás Egyeteme nyáron is kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar tudomány eredményeiről és híreiről tájékoztasson. Idén továbbra is kiemelt szerepet kap nálunk a Fizika Éve és József Attila Emlékév. Olyan cikkeket is közölni szeretnénk, melyek az előző szemeszter témáihoz kapcsolódnak. Ld. a Magazint.


Nyári újdonságok a honlapon

Híreket közlünk a nemzetközi tudományos életből - olvasson a világ tudományának érdekes felfedezéseiről, kutatásairól! Ld. a Magazint.

Hetente frissülő tudományos könyvajánlót indítunk. Ide kattintva elérheti.

Heti rendszerességgel tudományos-kulturális műsorajánlót közlünk (lásd itt).

Elindítottuk az Ezen a héten történt nevű sorozatunkat, ahol az adott hét napjaihoz köthető évfordulókról emlékezünk meg. (Az aktuális hét eseményeit ld. a címlapon, a korábbiakat a Magazinban)

Cikksorozatok - Fizikatörténeti sorozat a fizikatudomány fejlődéséről, érdekességeiről; terveink szerint Kutatás testközelből címmel bemutatjuk a Magyar Tudományos Akadémia kutatóközpontjainak munkáját.

Szellemi-logikai játékok teszik érdekesebbé honlapunkat.

Olvassa a Mindentudás Egyeteme honlapját a nyári hónapokban is!