Biokémiai Világkonferencia Budapesten 2005 nyarán

Vágólapra másolva!
Nemzetközi konferencia Magyarországon a fehérjék világáról - több ezer résztvevőre számítanak a szervezők!
Vágólapra másolva!
Závodszky Péter a fehérjék csodálatos világáról/zavodszky/index.htmlAz ME előadása a fehérjékről

2005 nyarán rendezik meg Budapesten az európai és a nemzetközi biokémiai társaság világkonferenciáját. A konferencia témája a fehérjék világa lesz. A konferenciára 95 országból több mint 3000 résztvevőt várnak a szervezők.

A hagyományos tudományos program mellett, ahol a szakma kiválóságai képviseltetik magukat, a szervezők a konferencia szlogenjének megfelelően ("Konferencia a kreativitásért - a tudományos öröm") sok, mondhatni nem hagyományos programot szerveznek. Ezek közé tartoznak a tudományosan vicces - viccesen tudományos programok (fehérje szépségverseny, festő és szobrászverseny, fehérje főzőverseny, fehérje-mozi), míg másik része Magyarországról mutat be a résztvevőknek különböző fehérjetermékeket (kékfestő, fehér és vörös borok, bőr és fa mesterművek, stb.), illetve a magyar film, néptánc és középkori harcművészetbe is betekintést nyernek a külföldi vendégek, hogy mindenképp maradandó élménnyel gazdagabban térjenek haza.

A konferencia további különlegessége, hogy a legtöbb szervezési feladatot önkéntes Kutató Diákok vagy önkéntes egyetemi hallgatók, doktoranduszok látják el. A konferencián 180 KutDiák fogja ellátni a hoszteszek és hosztok feladatát, és nemcsak válaszolni fognak a nekik feltett kérdésekre, de vissza is kérdezhetnek szakmai ügyekben.

Bár a konferencia zártkörű, a szervező Biokémiai Egyesület a Kutató Diákok Országos Szövetségével és a Mindentudás Egyetemével közösen egy olyan programot készít elő, amelynek célja magyar nyelven és közérthető formában eljuttatni a konferencia tudományos termékeit a magyar lakosság tudomány iránt már eleve fogékony rétegeinek, illetve azoknak, akik figyelmét inkább az orvostudomány és az egészségügy újabb eredményei keltik fel.