"Óriási élmény látni, micsoda izgalom van itt az emberekben"

Vágólapra másolva!
Pásztory Tamást, a Matáv vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a jubileumi előadás után.
Vágólapra másolva!

A Matáv Rt. honlapjahttp://www.matav.huA piacvezető távközlési vállalatról bővebben


Pásztory Tamás úgyszólván egy személyben testesíti meg a Matáv részvételét a Mindentudás Egyetemében. Ön a Matáv arca a Mindentudás eseményein. Ezúttal nem mint a főszponzor képviselőjét, hanem magánemberként kérdezném arról, hogy mit gondol a Mindentudás Egyeteméről?
- Egy ilyen jelentős projekt esetében különösen igaz, hogy ha nincs az emberben személyes ambíció, akkor nehezen működik az egész. Én egészen a gondolat megszületésétől fogva látom, hogyan gyarapodik, hogyan nő ez a kezdeményezés. Ha tehetek érte, akkor persze teszek is, és nagyon nagy élvezettel nézem a fejlődését. Óriási élmény látni, micsoda izgalom van itt az emberekben. Ha megengedhetem magamnak, szívesen jövök el ide a helyszínre.


Pásztory Tamás

Pásztory Tamás

Mintha a saját gyermeke volna ez az egész...



És mint magánember, mint a tudás fogyasztója - aki tévén, interneten, lehetőség szerint néha személyesen hozzájut a Mindentudás Egyeteméhez - melyek a kedvenc területei, mi az, amivel legszívesebben foglalkozik?
- Az az igazság, hogy először is én el vagyok kényeztetve, mert az internet mellett ráadásul kazettákon is megvan minden előadás. Ha tehetem, megnézem tévében is az előadásokat. Én általában is mindenevő vagyok, tehát szinte minden érdekel. Persze a témák maguk is nagyon izgalmasak, nagyon sokrétűek, számtalan különböző területről érkeznek ide tudósok - éppen ezért aligha lehetne azt mondani, hogy valamiből több kellene, másból meg kevesebb...

Fotó: Mayer András