Megújult a Mindentudás Egyeteme honlapja!

Vágólapra másolva!
A közelgő századik előadást honlapunk is megünnepli. Az olvasók igényeihez alkalmazkodva külsejében és tartalmában egyaránt átalakult a site. Célunk az egyszerűbb, áttekinthetőbb, könnyebben kezelhető felület, mely ugyanakkor jóval több és rétegzettebb információnak ad otthont.
Vágólapra másolva!

A leginkább szembeötlő változás a nyitóoldal színvilágának megváltozása: a módosítások célja, hogy az olvasó a lehető leggyorsabban megtalálja az adott héthez tartozó előadás és klubbeszélgetés témáját és időpontját. Ezek alatt új, tematikus aloldalak jelennek meg. Az idei év fontos eseményei, mint amilyen a Mindentudás Egyetemének századik előadása, a Fizika Évének megünneplése és az Országos Tudományos Diákköri Konferenciák XXVII. ülésszaka, önálló aloldalakat érdemelnek. Ezeken az adott témával kapcsolatos összes cikkünk, valamint interjúk, beszámolók és egyéb háttéranyagok kapnak helyet. Természetesen ez a sor tetszőlegesen bővíthető újabb eseményekkel, beszámolókkal.

Az eddig elhangzott előadások megtalálását egyszerűbbé tettük. A bal menü Előadások linkjére kattintva világos felépítésű előadásválasztó oldalra jutunk, ahol egyfelől az előadó neve szerint tudunk keresni, másfelől az előadások tudományterületi besorolása szerint. Aki pedig arra kíváncsi, melyik előadás mikor hangzott el, az oldalon található naptár segítségével igazodhat el.

Egyszerűsítettük a magazin szerkezetét is. A címoldalon ugyan kevesebb cikket ajánlunk, a teljes magazin azonban könnyen elérhető a baloldali menübe helyezett Magazin linkre kattintva.

Fontos változás, hogy a gyengénlátók a fontméret növelésével ezentúl a menü méretét is növelni tudják, ami korábban nem volt lehetséges.

Az oldal jobb felső sarkába helyeztük a két legnépszerűbb linket: ezentúl itt lehet jelentkezni az egyes előadásokra illetve itt működik az egész oldalt figyelő keresőmotor is.

A külcsín mellett ügyeltünk a belbecs hasonlóan nagyszabású átalakítására is. Valódi szenzáció, hogy honlapunkon élőben tekintheti meg bárki Vizi E. Szilveszternek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének március 7-i, második, a Mindentudás Egyetemének századik előadását. Erre a különleges alkalomra a játszani szeretőknek kvíz-kérdéssort is összeállítottunk az eddig elhangzott előadások alapján. A századik előadást önálló aloldallal is megünnepeljük, ahol összegyűjtjük a hozzá kapcsolódó beszámolókat, cikkeket, interjúkat és más tartalmakat. Szintén elérhetővé válik innen két új termékünk: az e-learning és az előadásokat rendszeresen látogatók számára készült hallgatói kártya.