Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A lakás-előtakarékosság talán az egyetlen olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, amelyet szinte mindenki - családi állapot, jövedelem megkötöttség nélkül - igénybe vehet számos lakáscélra. Befizetései kamatadó-mentesen kamatoznak és lakáskassza szerződését az állam rendszeres megtakarítás esetén évi 30%-kal legfeljebb 72 000 Ft-tal támogatja (EBKM állami támogatás nélkül -0,72-0,05%, EBKM állami támogatással 6,03-10,56%). Öngondoskodása jutalmául a megtakarítási időszak lejártával kedvező lakáskölcsönhöz is juthat; fix évi 3,9%kamattal (THM 5,12-5,22) lakáscélú kölcsönt vehet fel, ahol a lakáskassza megtakarításait önerőként használhatja fel.

Az [origo] lakáskassza:

  • Magas hozamot biztosít, hiszen a megtakarításai kamatoznak, és azokat állami támogatás egészíti ki. (Az állami támogatás mértéke - havi rendszeres megtakarítás esetén - minden megtakarítási évben a megtakarított összeg 30%-a, de legfeljebb évi 72 000 forint.)*
  • Biztonságos, hiszen a rögzített betéti és kölcsönkamat, valamint állami támogatás előre kiszámíthatóvá és hosszú távra tervezhetővé teszi a konstrukciót. (például 4 év és 1 hónapos megtakarítás esetén a garantált hozam 4 éven át évi 10,5%)
  • Rugalmas, hiszen a konstrukció az ügyfél pénzügyi helyzetének megfelelően alakítható és a megtakarítási idő lejártakor Ön választhat, hogy igényli-e a kedvező (fix évi 3,9%, THM 5,12-5,22%) kamatozású lakáskölcsönt, vagy csak a - kamatokkal és állami támogatással növelt -megtakarítási részt veszi fel.
  • Kamatadó-mentes, hiszen az [origo] lakáskasszánál elhelyezett megtakarításokra 2006. szeptember 1-je után sem vonatkozik a kamatadó, így Ön bármely futamidőt választja, mentesül a 20%-os kamatadó megfizetése alól.

Egy családban több szerződés is köthető, így megtöbbszörözhető az előny!

És Ön mindezt most kényelmesen, sorbaállás nélkül elkezdhet takarékoskodni és szerződését online megkötheti!


Lakáskassza kalkulátor
Online szerződéskötés

* (EBKM állami támogatás nélkül -0,72-0,05%, állami támogatással 6,03-10,56%)