Orbán Viktor kis pocakkal még népszerűbb

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szemlátomást felszedett magára néhány kilót, legalábbis arról tanúskodik az a fotó, amely nem olyan rég készült egy moldáv focimeccsen. Veszíthet népszerűségéből Orbán Viktor, ha a magára kapott néhány, ártatlannak tűnő kilót? A protokoll szakértő szerint erről szó sincs, sőt.
Vágólapra másolva!

A nem hivatalos magyarázat szerint, a köztudomásúan sportszerető Orbán Viktornak kevesebb ideje jut önmagára, a sportra is, valamint a kampány se tett jót versenysúlya megőrzésének, hiszen a kampánykörút során mindenhol illett fogyasztani a kínálatból.


Vajon mennyit veszíthet népszerűségéből egy vezető politikus, ha a magára kapott néhány, ártatlannak tűnő kilót? Görög Ibolya protokoll szakértő szerint az emberekre 7 százalékban hat a verbális tartalom (mit mond a politikus), 38 százalékban a vokalitás (milyen hangsúlyokat, kifejezéseket használ), ám elsősorban (55% százalékban) a látott információk kapnak jelentős szerepet, vagyis a külső, úgy ahogy van: hogyan ül, milyen a testtartása, a frizurája, az öltözködése. E megközelítésben a túlsúly is jelentős információ tartalommal bír, különösen napjainkban, hiszen a társadalomban jelenlévő egészségtudatos szemlélet miatt a túlsúlyos emberek általános megítélése nem pozitív.


A protokoll szakértő szerint Orbán Viktor esetében, aki több mint két évtizede él az emberek szeme előtt politikusként, ez valószínűleg más színezetet kaphat. Az emberek láthatták őt fiatalon és nagyon soványan, borostásan és ziláltan, öltönyben és nyakkendőben egyaránt. Ma pedig egy, a negyvenes évei végét taposó férfiként jelenik meg, akit a néhány kiló plusz csak még közelebb hoz a hétköznapi emberhez, ő maga is sokkal hétköznapibb és elérhetőbb, megközelíthetőbb hatást kelt, ami szimpatikussá teheti - ahogy az őszülő halánték is.