A nyolc leghatásosabb zsírégető zöldség

Vágólapra másolva!
Elég volt a csípőtáji zsírpárnákból? Ha olyan élelmiszereket fogyasztasz, amelyek erősítik a májadat, fokozhatod szervezeted zsírégető kapacitását, ennek eredményeképpen pedig fogyni fogsz.
Vágólapra másolva!

Íme a nyolc leghatásosabb zsírégető élelmiszer:


1. Leveles zöldségek

A spenót, a fejes saláta és a többi sötétzöld leveles zöldség remek rost- és energiaforrás. A kutatások szerint a vitaminok és antioxidánsok magas koncentrációja segít megelőzni az éhségrohamokat, miközben véd a szívbetegségektől, a daganatoktól, a szürkehályogtól és a memóriazavaroktól.


2. Bab és más hüvelyesek

Valamennyi zöldség közül a hüvelyesek tartalmazzák a legtöbb rostot. Ezáltal állandó szinten tartják a vércukorszintet és a testsúlyt is. Emellett káliumban is gazdagok, amely kulcsfontosságú a kiszáradás megelőzésében, továbbá segít csökkenteni a magas vérnyomás és a stroke kockázatát is.


3. Hagyma és fokhagyma

Olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek lebontják a szervezet zsírraktárait, miközben a koleszterinszintet is csökkentik. Ezen kívül vírus-, baktérium- és gombaölő hatással bírnak, továbbá védenek a szívbetegséggel szemben.


4. Őrölt chili (Cayenne-bors)

A csípős fűszer csökkenti az inzulinszintet, mivel felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti a vércukorszintet, ezért a túl magas inzulinszint nem váltja ki a zsír raktározását.


5. Kurkuma

A főként Indiában népszerű fűszer az egyik legjobb béta-karotin forrás, ez az az antioxidáns, amely megvédi a májat a szabadgyökök károsító hatásával szemben. A kurkuma emellett erősíti a májat és meggátolja a zsír lerakódását a májsejtekben.


6. Fahéj

Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatói kimutatták, hogy napi negyed-egy teáskanál fahéj fogyasztása hatására akár húszszorosára is nőhet a szervezet cukoranyagcseréjének hatékonysága, így a magas vércukorszint nem vezet a zsír raktározásához.


7. Lenmag és lenmagolaj

Mind a lenmag, mind a belőle készült olaj megköti a zsírszövetben tárolt méreganyagokat és segít eltávolítani azokat a szervezetből. Így csökken a tárolt zsír mennyisége, mi pedig karcsúbbak leszünk.