Végtagok nélkül ússza át a La Manche csatornát egy francia férfi

Vágólapra másolva!
Karok és lábak nélkül vág neki a La Manche csatorna átúszásának egy francia férfi, aki egy tragikus balesetben veszítette el a végtagjait.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Philippe Croizon 24 óra alatt akarja megtenni a 22 mérföldes (35 kilométer) távot. Ha sikerrel jár, minden bizonnyal bekerül majd a Guinness rekordok könyvébe. A "Vasembernek" becézett Croizon még 1994-ben veszítette el a végtagjait: éppen egy televízió antennát próbált rögzíteni, amikor a szerkezet véletlenül hozzáért egy magasan futó elektromos vezetékhez és 20 ezer volt áramot vezetett keresztül Croizon testén - írja a The Daily Telegraph című brit lap.


A baleset után a férfi megfogadta, minden erejével azért fog küzdeni, hogy a lehető legnormálisabb életet éljen. Egy kórházban látott dokumentumfilm hatására döntött úgy, hogy átússza a La Manche csatornát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Két évvel ezelőtt Croizon még alig tudott két hossznyit leúszni a helyi uszoda medencéjében. Az ezt követő heti 30 órás intenzív edzéseknek köszönhetően sikerült olyan szintre fejleszteni az izomzatát és az állóképességét, hogy bátran nekivághat a Folkestone-tól Calais-ig tartó vízi útnak.


"Ez egy hatalmas álom számomra, amit meg is fogok valósítani" - mondta Croizon, aki speciális tervezésű kar- és lábuszonyokkal, valamint egy teljes orvosi személyzettel vág neki a kihívásnak.