Épp csak megsimogathatta - Saját magzatvize miatt halt meg a 28 éves anya

Vágólapra másolva!
Julie Welsh percekkel azután, hogy világra hozta gyermekét, éppen csak megsimogathatta őt és azonnal meghalt. A császármetszést követően ugyanis a vérébe került csekély mennyiségű magzatvíz miatt súlyos allergiás rohamot kapott.
Vágólapra másolva!

A magzat minden kismama méhében, magzatvízben csücsül, ez védi a csecsemőket a külső behatásoktól. Százezer szülésből egy-két esetben azonban az anya vérkeringésébe kerülő csekély mennyiségű magzatvíz olyan súlyos allergiás rohamot válthat ki, ami a kismama életét követelheti.

Az első gyermekével terhes Welsh esetében is ez történt. Április ötödikén került kórházba, mert megindult a szülés. Egy darabig minden rendben ment, azonban egy idő után - mivel a kismama méhszája nem tágult megfelelően - császármetszést végeztek, de ez is simán lezajlott. "Úgy tűnt, Julie jól van. Odahoztam neki Isaacot, megsimogatta, adott neki egy puszit, megjegyzést tett a hajára. Ezután egyszerűen csak lecsukódott a szeme" - mondta Peter Brown, Welsh élettársa, az újszülött Isaac apja.

Kezelőorvosai azonnal felismerték, hogy baj van, bár az igen ritka kórképpel még senki sem találkozott a kórházban. Másfél órán keresztül küzdöttek a nő életéért, azonban a heves allergiás roham miatt Welsh szívrohamot kapott, és nem lehetett újraéleszteni. "Sajnos ezt az állapotot nem lehet előre jelezni, nincsenek olyan tesztek, amelyek kimutatják. De ha volnának is, akkor sem tudnánk tenni semmit, mert nincs specifikus gyógymódja, és nem is lehet megelőzni" - mondta el az eset kapcsán Robert Hunter halottkém. "El sem tudom képzelni, milyen borzasztó lehet ez. Egyik pillanatban a felhők közt az újszülött baba felett érzett öröm miatt, majd aztán teljes kétségbeesés" - tette hozzá.

Brown és Welsh öt éve élnek együtt, azt tervezték, hogy Isaac születése után összeházasodnak. "Minden egyes puszi, amit Isaacnak adok, kettőt ér. Egyet tőlem kap, egyet pedig az édesanyjától. Ő már mindörökre hiányzó csillag lesz az égről" - fogalmazott Les Welsh, Julie édesapja.