Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kutatások szerint egyre több fiú fog születni a jövőben

Vágólapra másolva!
A világon egyre nagyobb a mesterséges megtermékenyítéssel született babák száma, ami a legfrissebb ausztrál kutatások szerint a hím embriók túlélésének kedvez jobban.
Vágólapra másolva!

Ausztrál kutatók elemzése szerint a mesterséges megtermékenyítés hatással lehet a nemek arányára. Megfigyeléseik alapján nagyobb a fiúk születésének esélye, mint a lányoknak, mivel a hím embriók valamiért nagyobb százalékban élik túl a folyamatot. Természetes megtermékenyülések alkalmával minden 100 lány babára jut 105 fiú, míg a mesterséges megtermékenyítések esetében a fiú születések száma eléri a 128-at.


Bár az okok még tisztázatlanok, a tudósok további kutatásokat sürgetnek, hiszen egyre gyakoribb fogantatási módszer a mesterséges megtermékenyítés, aminek következtében a nemek aránya egyre jobban eltolódhat.


A kutatások vezető professzora, Michael Chapman szerint kizárt, hogy manipulálták volna a kutatásokat, hiszen ahogyan Nagy-Britanniában, Ausztráliában is tilos az embriók nemének a befolyásolása. Professor Chapman szerint csakis a laboratóriumi körülmények lehetnek a felelősek a nemek ilyen fokú egyensúlytalanságáért. "Ha felfedezzük, mely folyamatok felelősek a különbségért és miért, akkor remélhetőleg majd korrigálhatjuk ezt az eltolódást."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről