Hivatása a szülés: nyolcszor hozta világra más gyermekét

Vágólapra másolva!
Nyolcadik alkalommal szült egy 45 éves hölgy Nagy-Britanniában. Ez már önmagában is elismerésre okot adott teljesítmény, a nő azonban minden gyermekét bérterhességben hordta ki.
Vágólapra másolva!

Nem kis büszkeséggel tölti el Jill Hawkinst, hogy 19 év alatt nyolc magzatot hozott a világra. Az utolsó azonban mind mentálisan, mind fizikailag annyira megviselte, hogy a nemrég született kis Oliver után nem lesz több csecsemője. Az év nagy részét betegszabadságon töltötte, folyamatos hányingerrel és fejfájással küszködött. A tervezett szülés előtt két héttel kontroll vizsgálaton járt, ahonnan az egészsége miatt aggódó orvosok már nem is engedték haza. Vérnyomása az egekben járt, gyakran hányt és a magzat szívverése is túlságosan szapora volt.


"Egy idő után azt hittem, nem bírom ki a fájdalmat" - nyilatkozta a nő. "Korábbi terhességeim után nagyon gyorsan helyrejöttem, általában két órával a szülés után már összeszedtem magam. Ezúttal azonban nem ez történt. Nem tudom, mennyi idő kell, hogy helyrejöjjek. Azt hiszem, elértem teljesítőképességem határát" - tette hozzá.


A szingliként élő nő béranya-karrierjének már csak kora miatt is bizonyára vége. Oliver - ahogyan az eddig kihordott gyermekek is - a harmincas éveiben járó biológiai szüleihez kerül. Mind a petesejtet, mind pedig a hímivarsejtet a pár adta, mesterséges megtermékenyítés után ültették az embriót Hawkinsba. Ez volt az első alkalom, hogy nem a béranya saját petesejtjét ültették vissza. Kihordott gyermekei közül egy sem él vele, de mindegyikük képe ott díszeleg a lakása falán. A legidősebb gyermek már 18 éves.


"Ahogy megszültem az egyik gyermeket, máris késztetést éreztem, hogy szüljek még egyet. Nem bírtam szabadulni az érzéstől. De most már vége, komolyan gondolom, hogy nem vállalok többet" - mondta a nyolcszoros béranya. "A terhesség hiányozni fog az életemből. Várandósan úgy éreztem, van célom. Most keresnem kell valami mást" - tette hozzá.