Vágólapra másolva!
A méhen kívüli terhességet gyakran nehezen fedezik fel, pedig sok nő életét veszélyezteti. Ilyen esetekben gyakran a magzattal együtt a petevezetéket is eltávolítják, ami a későbbiekben megnehezíti a teherbeesés esélyét.
Vágólapra másolva!

Chris Evans, rádiós műsorvezető nemrég majdnem elvesztette feleségét, Natasha Shishmanian-t, akinek a méhen kívüli terhességét csak a második hónapban vették észre.


Chris az év elején nehéz napokat élt át, amikor felesége második terhességének korai szakaszában belső vérzés lépett fel.
"A feleségem hat-nyolc hetes terhes volt, amikor is erős gyomorfájdalmai miatt bementünk a helyi kórházba. A vizsgálatok után az orvos megállapította, hogy méhen kívüli terhes volt és elvetélt, magzat azonban a petevezetékbe ragadt, de életben van".


A petevezeték - ahogyan a magzat növekedett - egyre jobban kitágult, majd szétrepedt. Bár csak reggelre írták ki a műtétet, a nőgyógyászuk ragaszkodott az azonnali operációhoz. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően Natasha túlélte az életveszélyes állapotot. "Még ha nem is lehetett még egy gyerekünk, így is szerencsések vagyunk, hiszen már van egy gyönyörű fiunk" - mondta Chris Evans. "Ha a belső vérzés miatt nem került volna sor vizsgálatra, alighanem a feleségemnek esélye sem lett volna a túlélésre."