Schobert Norbi már most a negyedik gyermekét tervezi

Vágólapra másolva!
A fitneszkirály negyvenévesen érzett rá igazán az apaság ízére: felesége, Rubint Réka épp harmadik gyermekükkel várandós, de Norbit már most az a gondolat foglalkoztatja, hogy két év múlva újabb gyermeket szeretne. A Schobert família három gyerekkel nagycsaládnak számít majd, ezért utánajártunk, mire kell odafigyelnie a sztárpárnak a harmadik gyermek érkezésekor.
Vágólapra másolva!

A héten robbant a hír: Rubint Réka már a harmadik hónapban van, jön az újabb Schobert-baba. Réka a Life Magazin videójában bevallotta, régóta vágytak már az újabb gyermekre, ezért láthatóan nagyon örülnek a kicsinek. Állítólag mindenki kislányt szeretne, egy kicsi Sárát.


Schobert Norbi a Life Network-nek bevallotta, ha minden ilyen fantasztikus maradna az életében, nem bánná, ha két év múlva Lara, Norbika, és a legújabb Schobert-baba után a negyedik poronty is megérkezne a családba. Állítása szerint ennyire még talán sosem szerette feleségét, aki mostani várandóssága alatt még tündöklőbb, mint valaha. Ezt minden bizonnyal a helyes étkezésnek és a rendszeres testmozgásnak köszönheti a boldog kismama, akit cseppet sem visel meg terhessége.


Nem kis örömet okoz a szülőknek, hogy a két kicsi, Lara és Norbika is repesve várják az új jövevényt. "A legmeghatóbbak azok a pillanatok, amikor a kicsik Réka hasát puszilgatják. Értik már, hogy új testvérük lesz, a fiam - mivel mindössze két gyerekszoba van a házban - fel is ajánlotta az ő szobáját leendő kistestvérének, így amíg nem készül el egy újabb gyerekszoba, Lara és Norbika egy szobában lesznek" - nyilatkozta igen meghatódottan a Life Networknek Norbi.


Legyen a kicsi örömforrás


De vajon mit jelent egy harmadik baba érkezése a családban? Deliága Éva gyermekpszichológust kérdeztük arról, mivel jár az, ha egy kétgyermekes családba egy újabb jövevény érkezik.


"A harmadik gyermek érkezésének pillanatától a család nagycsaládnak számít, ami egy nagyon sajátos helyzet, sok előnye lehet. A szülők ilyenkor már érettebbek, általában a harmadik gyermeknél tudatosan, örömmel vállalt babáról van szó. A körülmények rendezettebbek, mint az első és a második gyereknél, a szülők ekkorra rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, jóval magabiztosabbak, ösztönösebbek, természetesebbek. A kezdő szülők még nagyon el tudnak bizonytalanodni, mert a környezetükben a vélemények megoszlanak, mindenki mást tanácsol, ez is hozzájárul, az amúgy is meglévő szorongásokhoz, aggodalmukhoz. Szorongóak, aggodalmaskodók lesznek, de ez a harmadik gyereknél már nem jellemző. Újabb előny lehet, hogy a család anyagi helyzete ekkorra valószínűleg már megszilárdult, kevesebb idő, energia megy el a puszta megélhetésre, létfenntartásra. Babavállalási motiváció lehet az is a szülők részéről, hogy a családban két azonos nemű gyermek van, és szeretnének egy másik neműt, tehát a tudatos hozzáállás sok esetben megfigyelhető: a házaspár révbe ért, összeszokott családba érkezik a gyerek" - mondta el a pszichológus.


A kérdésre, hogy a szülőknek mennyire kell tartaniuk attól, hogy a legkisebb érkezése féltékennyé teszi majd a nagyobbakat, Deliága Éva megnyugtató választ adott: "A testvérféltékenység attól is függ, hogy a szülő hogyan kezeli az új helyzetet. Ha mindazt a figyelmet, amit eddig az első két gyerekre fordítottak, azt most csakis az újonnan jött baba kapja meg, az természetesen szítja a féltékenységet, de ha a család összetételébe, mindennapjaiba, kialakult rendjébe belepasszol az kisbaba, ha örömforrásként élik meg a nagyobbak, és nem kell a kicsire konkurenciaként tekinteniük, akkor enyhébb a féltékenység."


Nyolc év után újra esküvő


Az újabb gyermekáldás mellett csak hab a tortán, hogy múlt hét pénteken Norbi és Réka templomban is örök hűséget esküdtek egymásnak. "Tényleg azt kívánom minden embernek, hogy nézzen úgy a párjára, azzal a nyitottsággal, amivel az első napokon nézett, hiszen ott rejtőzik párunkban az a valami, amiért beleszerettünk - de nem szabad hagyni, hogy a mindennapok ezt elfeledtessék velünk" - nyilatkozta Réka a Női lapozónak.