A várandós kismamának nem szabad korlátlanul falnia

Vágólapra másolva!
A brit Nemzeti Intézet az Egészségért (NICE) által kiadott új irányelvek azt javasolják, hogy a kismamák gyorsan szabaduljanak meg a terhesség utáni súlyfeleslegtől.
Vágólapra másolva!

A javaslat szerint a 9 hónap alatt bűntudatmentesen felszedett 10-12 kilótól a következő terhesség idejére meg kell szabadulni, továbbá nem szabad két ember helyett enni, ha valaki el kívánja kerülni a szövődményeket a következő terhessége alatt.


A NICE szerint a lényeg tehát, hogy ne együnk sokat a terhesség alatt se: a várandós kismamáknak nem szabadna elhagyni magukat, és korlátlanul falni.


Azoknak a kismamáknak, akik követni szeretnék a NICE irányelveit, biztatásként hangozhat az, hogy sok nő egyszerűen azzal aratott sikert, amiben a többiek kudarcot vallanak. Kate Hudson, Liz Hurley és Catherine Zeta-Jones úgy nyerték vissza alakjukat a terhesség után, hogy lemondtak a szénhidrátokról.


Heidi Klum szupermodell pedig személyi edzője tanácsára a tejtermékeket és a gyümölcsöket kerülte. Szó se róla, csodásan hatott a nők kollektív testtudatára, amikor egy szál tangában végiglibbent a kifutón mindössze két hónappal az után, hogy megszülte második gyerekét.