A női fogamzásgátlók csökkentik a testi vonzódást a férfiakban

Vágólapra másolva!
Az antibébi tabletták csökkentik a nők szexuális vonzóerejét: akármilyen szexi is egy nő, ha fogamzásgátlót szed, olyan fizikai változásokon megy keresztül, hogy a férfiaknak elmehet a kedve tőle - áll egy tanulmányban.
Vágólapra másolva!

A fogamzásgátlók megváltoztatják a nők által kibocsátott illatot, ami elkedvetleníti a potenciális szexuális partnereket - mutat rá egy új amerikai tanulmány. Óvatosságra intették azokat a nőket, akik hormonális fogamzásgátlás mellett döntenek, kivált, ha azt injekció formájában alkalmazzák.

A vizsgálat eredményei a gyűrűsfarkú makik teszteléséből származnak. A gyűrűsfarkú maki Madagaszkár déli területein honos. Az egyedek közötti kommunikációban a vizuális, a hanggal és a szaggal történő információcserének is fontos szerepe van. A kísérlet során ezeket az állatokat az egyik legkeresettebb fogamzásgátló injekcióval kezelték. Tizenkét nőstény makinak adtak be MPA-t egy hónapon keresztül, rendszeres adagban. Ezt követően a nőstény makik a korábbitól eltérő illatmolekulákat bocsátottak ki, miután a hím makik elkerülték őket.


Az embereknél még nem bizonyított a hatás


A brit egészségügyi kampánycsoport, a Wellbeing of Women álláspontja szerint a feromonok emberekre gyakorolt hatását nem lehet alábecsülni - miként azt a parfümök és after shave-ek iránti hatalmas kereslet is mutatják. - "Azt is tudjuk, hogy mikor egy nőnek peteérése van, bizonyos finom biológiai változások vonzóbbá teszik őt a férfiak számára."


"Ez az állatkísérlet érdekes, de az embereken végzett tesztelés elengedhetetlen a hipotézis igazolására. Addig is, mindazoknak a nőknek, akik hormonális fogamzásgátlást alkalmaznak, meg kell beszélniük a kockázatokat és előnyöket a háziorvosukkal, valamint azt is, milyen más lehetőségük van a védekezésre" - nyilatkozta a Wellbeing of Women szóvivője.