600-900 gramm közötti hatosikrek születtek Angliában

Vágólapra másolva!
Hatosikreknek adott életet egy 31 éves kismama Angliában.
Vágólapra másolva!

Pénteki brit sajtóbeszámolók szerint a négy kislány és a két kisfiú Oxfordban született, - 14 héttel korábban a rendes időnél -, meglehetősen kis súllyal: a legkisebb közülük 600, a legnagyobb 900 grammos.


A BBC értesülése szerint a nagy esemény még a múlt héten történt.


Az oxfordi John Radcliffe kórház közlése szerint átlagosan 4,5 millió szülésenként egyszer fordul elő, hogy életképes hatosikrek jönnek a világra.


A pénteki The Sun statisztikákkal illusztrálta az eset rendkívüli ritkaságát: a legnagyobb brit bulvárlap adatai szerint a 61 milliós Nagy-Britanniában "normál" ikrekből is csak 11 ezer pár születik évente, hármasiker-szülésről pedig már csak 130 esetben adnak hírt brit kórházak egy-egy évben.


Legutóbb 1993-ban születtek Nagy-Britanniában olyan hatosikrek, akiknek mindegyike életben maradt a világrajövetel után.


Az oxfordi hatosikrek születésénél bábáskodó orvoscsoport vezetője, Kenny McCormick a kicsik állapotáról csak annyit mondott, hogy egyelőre intenzív ellátásban részesülnek, folyamatos megfigyelés mellett. Hozzátette: a következő néhány hét "kritikus jelentőségű" lesz.


A szülőknek már van egy ötéves kislányuk.