Új felfedezés: itt az altató hatású tej!

Vágólapra másolva!
Egy német cég olyan tejet dobott piacra, amely nagy adagban tartalmazza az alvásért felelős melatonin nevű hormont - közölte az ABC Hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A müncheni székhelyű Milchkristalle nevű társaság azt állítja, hogy ha a teheneket éjjel 2 és 4 között fejik meg, a tejükben az átlagosnál jóval több lesz a melatonin hormonból. A tejet ezután fagyasztva szárítják, és Nightmilk Crystal, magyarul "Éjjeli tej kristály" néven hozzák forgalomba. Tejjel vagy joghurttal keverve lefekvés előtt kell elfogyasztani.


"A tejhez hasonló íze van, egy kicsit talán erősebb" - mondja a müncheni Maike Schnittger, aki rendszeresen fogyasztja az "éjjeli tejet". A hölgy korábban éjszaka dolgozott, és azóta is problémát okoz számára az elalvás. Az új tej azonban hatalmas segítségnek bizonyult. "Mélyen aludtam a tejtől, és reggel kipihenten ébredtem" - mondja, és megjegyzi azt is: örül, hogy az ital csak természetes anyagokat tartalmaz.


Az éjszaka fejt teheneket vörös fény alatt altatják, lóherét kapnak enni, szép időben pedig kimehetnek a mezőre, ahol rengeteg a friss fű és a finom, meleg homok. Ezáltal a tej melatonintartalma akár tízszerese is lehet az átlagosnak.


Míg az Egyesült Államokban recept nélkül is vehet akárki hasonló készítményt, Európában ilyesmihez csak a gyógyszertárakban lehet hozzájutni. Általában olyan embereknek szokták javasolni, akik gyakran vannak kitéve az időeltolódás miatti fáradtságnak, vagy váltott műszakban dolgoznak.


Többen vannak azonban, akik nem hisznek a termék hatékonyságában. Mint mondják: egy adag tejben 1800 pikogramm melatonin található, ami nagyon kevés, hiszen a megfelelő hatás eléréséhez legalább 3 milligrammra lenne szükség. Így kétséges, hogy a készítmény vezet-e bármilyen eredményre.