Négy éve semmit sem eszik a brit kisfiú, mert fél az ételektől

Vágólapra másolva!
Daniel Harrison rendellenessége akkor kezdődött, amikor csecsemőkorában a gyomorsav visszacsorgás súlyos esetét tapasztalta meg. Mivel a négyéves kisfiú autizmusban is szenved, a fájdalmas időszak emléke azóta megakadályozza abban, hogy bármilyen szilárd tápanyagot magához vegyen. Fóbiájának köszönhetően Daniel kizárólag a gyomrához csatlakoztatott csövön keresztül juthat a létfontosságú táplálékhoz.
Vágólapra másolva!

Szülei, Kevin és Catherine rendszeresen vitték gyermeküket a londoni Great Ormond Street kórházba, de a szakemberek nem tudtak segíteni. Egyetlen reményük, hogy megpróbálják összegyűjteni a 20 ezer fontot, amiből finanszírozhatnák egy egyedülálló osztrák klinika gyógykezelését, amely talán megoldhatja Daniel bonyolult problémáját - írja a Daily Mail.


Daniel már számtalan orvosi beavatkozáson esett át, de egyik sem tudta meggyógyítani. Családja is nehéz időket él át, mert szüleinek és nővérének szörnyű végignézni a kisfiú koplalását. Fizikailag nincs semmi, ami gátolná Danielt az evésben, a rendellenesség az elméjében rejlik, ennek leküzdésében azonban egyelőre senki sem tudott segíteni.


Egyetlen reményük a Grazi Egyetemi Kórház, ahol az orvosok már sikerrel kezeltek Danieléhez hasonló eseteket. Daniel rendellenessége olyan ritka, hogy még Ausztriában is csak 12 gyermeket kezeltek ilyen betegséggel, és már ennek is több mint 22 éve. Az osztrák klinikán különleges módszerekkel próbálják ráébreszteni a gyermekeket, hogy valóban szükségük van rá, és igénylik az ételt.


A gond csak az, hogy a brit társadalombiztosítás nem finanszírozza a külföldi gyógykezelést. Sőt, valójában a belföldi kezelésekre való utazásban sem kapnak támogatást, azzal az indokkal, hogy mindkét szülőnek van jövedelme. A szülők úgy érzik, igazságtalanság Daniellel a lehetőség megtagadása, mivel a csövön keresztüli táplálás lehetetlenné teszi, hogy normális életet élhessen, és felnőttként elláthassa magát.