A sör 5 meglepő jótékony hatása

Vágólapra másolva!
Kevesen tudják, de a sör legalább annyira egészséges, mint a bor. De míg a bor egészségügyi előnyei széleskörűen ismertek, addig a sörről már kevesebbet hallani. Pedig rengeteg jótékony hatásokkal bír, itt az öt legfontosabb.
Vágólapra másolva!

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát


Számos tanulmány szerint a mérsékelt sörivók körében kisebb a szívkoszorúér betegségeinek aránya. Az ok egyszerű: az alkohol növeli a HDL (jó koleszterin ) szintet, ami csökkenti az érelmeszesedés, illetve a vérsűrűsödés kockázatát, ami a két fő oka a szívrohamoknak.


Tele van vitaminnal


A sörivók vérében a B6 vitamin aránya 30 százalékkal nagyobb, mint akik egyáltalán nem fogyasztanak sört, és a duplája a borfogyasztók véréhez képest.


Csökkenti a vesekövek megjelenésének arányát


A középkorú sörivó férfiak körében 40 százalékkal kevesebb a vesekő kialakulásának az esélye. Bár a kutatók nem tudták megmondani, hogy a sör melyik összetevője a felelős ezért, az eredmények lenyűgözőek.


Segít megőrizni a fiatalságunkat


A mérsékelt sörivás az idősebb nők körében jótékony hatással van a szellemi teljesítőképességre. Csökkenti a csontritkulás arányát is, ami az egyik leggyakoribb időskori egészségügyi probléma. Ráadásul a sör összetevői között találhatóak a bioflavonoidok, amelyek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek mint az ösztrogén, így akár a sörivás amolyan természetes hormonpótlásként is funkcionálhat a menopauza utáni nőknél.


Jó a rák ellen is


Bár még kutatások kezdeti stádiumban vannak a sör rákellenes hatásáról, de már bizonyított tény, hogy a xanthohumol (komló egyik összetevője) gátolja az egyes enzimeket, amik a rák kialakulásában játszanak szerepet. Ezt a vegyületet emiatt jelenleg is tesztelik, remélve, hogy létrehozhatnak egy megelőző kezelést a prosztata- és a vastagbélrák ellen.