Vágólapra másolva!
Sokan a mai napig megkérdőjelezik a táplálékkiegészítők szedésének fontosságát. Az alábbiakban tíz okot olvashatsz, hogy miért érdemes étrended mellé jó minőségű táplálékkiegészítőket szedned.
Vágólapra másolva!

1. A modern mezőgazdasági művelés hatására a talajban egyre kevesebb ásványi anyag található, így az ebben a talajban termelt élelmiszerben is alacsonyabb lesz az ásványianyag-tartalom.


2. Sok esetben az élelmiszerek messziről érkeznek és sokáig tárolják őket, ezáltal vitamintartalmuk is csökken, ideértve a B- és C-vitaminokat is.


3. Az élelmiszerek feldolgozása, főzése és tartósítása során csökken a tápanyagtartalom, így a megfelelő bevitel nem oldható meg kizárólag a táplálék útján.


4. Számos gyümölcsöt és zöldséget úgy alakítottak a termesztés során, hogy látványra és terméshozamra minél jobb eredményt produkáljon, miközben nem törődtek tápértékével. Az ősi fajtákban éppen ezért gyakran sokkal több tápanyag található.


5.A helytelen evési szokások, például az étel nem megfelelő megrágása, a kutyafuttában történő evés és a stressz mind-mind hozzájárul az emésztés hatékonyságának csökkenéséhez, így szervezeted nem juthat hozzá a táplálékkal bevitt tápanyagok jelentős hányadához.


6. Napjainkban egyre többen szednek valamilyen gyógyszert, amelyek legtöbbje gátolja valamilyen tápanyag felszívódását, így gyakrabban alakulnak ki hiánybetegségek.


7. Egyes élethelyzetekben bizonyos tápanyagokból többre van szükséged. Például a kismamák több folsavat igényelnek, míg a változókorban lévő nők hajlamosabbak a kalciumhiányra.


8. A levegő, a víz és az élelmiszerek egyre növekvő szennyezettségének hatására szervezetednek egyre több tápanyagra van szüksége, hogy megszabaduljon a káros anyagoktól. Különösen igaz ez az antioxidáns hatású vitaminokra: az A-, C- és E-vitaminra.


9. Mindenki hajlamos genetikailag valamilyen tápanyaghiányra, illetve valamennyien hordozunk magunkban olyan hajlamot, hogy egyes tápanyagok vagy vitaminok hiányában valamilyen betegség alakul ki.


10. Számos tápanyagról bizonyították, hogy segítségével megelőzhető vagy kezelhető egy-egy betegség, például a magas koleszterinszint, az ízületi gyulladás, a fejlődési rendellenességek vagy a daganatok.


A gyógyszerkölcsönhatások elkerülésének érdekében mindig kérd ki orvosod tanácsát, mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt kezdesz szedni. Kerüld az édesítőszerekkel, színezőanyagokkal, mesterséges ízanyagokkal teli készítményeket. Gyermekeknek csak a speciálisan nekik készült szereket adjunk.