Vágólapra másolva!
Ha a szénsavas üdítők rabja vagy, itt az ideje, hogy átgondold, vajon tényleg megéri-e tönkretenni a szervezeted.
Vágólapra másolva!

Csontritkulás

Bár még az orvosok is vitatják a pontos okát, abban mégis egyetértenek, hogy a szénsavas italok fogyasztása károsan hat a csontokra, sőt, egyesek szerint csontritkuláshoz is vezethet. Ha félted a csontjaidat, igyál inkább vizet, vagy kalciumban gazdag tejet.

Cukorbetegség

Tanulmányok bizonyítják, hogy már napi egy kóla elfogyasztása is növeli a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

Fogszuvasodás

Nem kell orvosnak lennünk ahhoz, hogy tudjuk, a szénsav nem a legjobb a fogainknak. A szénsavas italok ugyanis a savas hatásuk miatt nagyon hamar károsíthatják a fogzománcot. Ha néha mégis ellenállhatatlan késztetést érzel, hogy ilyen üdítőket igyál, idd szívószállal! Így nem csak a szájfényedet, hanem a fogaid épségét is megóvhatod.

Cukor, cukor cukor

Valószínűleg te sem szeretnéd, ha az energiaszinted egész nap hullámozna, pedig ezek az italok a cukortartalmukkal egy igazi energia-hullámvasútra ültetnek fel. Ráadásul ez alól a diétás üdítők sem kivételek.

Az édes íz csapdája

Szomjas vagy? Igyál inkább szénsavmentes vizet! Gondoltad volna, hogy az édes üdítőket azért találták ki a gyártók, hogy egyre többet és többet fogyasszunk belőle? Pedig pontosan ez a helyzet, hiszen az édes íztől csak még szomjasabbak leszünk.